Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Newsletter – Dárkové certifikáty od A po Z

Nezobrazuje se Vám tento newsletter korektně? – klikněte zde.

V minulém newsletteru jsme Vám představili práci s blokem Dynamický banner.

Dnes se budeme věnovat jedné z možností jak získat nové zákazníky prostřednictvím dárkových certifikátů.

Dárkové certifikáty oceníte zejména nyní – v předvánočním období.

Vytvoříte je snadno, v administraci Vaší www stránky nebo internetového obchodu vytvořeného prostřednictvím redakčního systému Flox 2.0:

dárkový certifikát

Ke každému certifikátu je možné nadefinovat konkrétní podmínky použití:

dárkový certifkát, podmínky použití dárkových certifikátů

  • Kód – pokud necháte toto políčko prázdné, systém vygeneruje kód automaticky. Nebo můžete vložit jakýkoliv vlastní název certifikátu.
  • Částka – zadejte hodnotu certifikátu v měně, pro kterou jej budete používat .
  • Měna – vyberte potřebnou menu. Pokud prodáváte v jiné měně, než zadáte dárkovému certifikátu, nebude platný. Měna musí být totožná s měnou, v níž jsou produkty v objednávce. Pro každou jazykovou verzi tedy používáte dárkové certifikáty v příslušné měně.
  • Počet použití – certifikát se stejným kódem můžete použít více krát.
  • Platnost – má-li mít certifikát omezenou platnost, zadejte datum od do. Pouze v tomto časovém intervalu budou moci klienti certifikát využít. V případě, že nezadáte žádné datum, certifikát bude mít neomezenou platnost.
  • Člen – certifikát může být platný pouze pro členy určité skupiny. Můžete vybrat jednu nebo více skupin.
  • Platný pro uživatele (e-mail) – pokud zadáte e-mail uživatele nebo více uživatelů, certifikát bude platný pouze pro osoby, které jsou zaregistrovány s tímto e,mailem. Pokud jste vybrali i skupinu (položka Člen) pozor, aby uživatelé jejichž e-maily jste zadali, patřili do vybrané skupiny. Dále je důležité, aby uživatelé byli aktivní, to znamená, aby se mohli na stránku přihlásit. Aktivaci uživatelů nastavujete v sekci Klienti.
  • Počet vygenerovaných certifikátů – certifikát se stejnými hodnotami můžete uložit více krát. Pokud zadáte do tohoto políčka např. číslo 5, vytvoříte 5 stejných certifikátů, avšak každý bude mít jiný automaticky vygenerovaný kód. Podmínky platnosti certifikátu však zůstanou stejné.

Vysvětlení jednotlivých symbolů v  přehledu vygenerovaných certifikátů:

dárkové certifikáty

znamená, že certifikát, který bylo možné použít pouze jednou, byl již využit

2/10 označuje, že certifikát je možné využít 10x a 2 uživatelé jej již při objednávce využili

umožňuje zkopírovat kód certifikátu (např. pokud by jste jej chtěli zaslat v rámci mailu)

slouží na úpravu vygenerovaného certifikátu (upravit můžete všechna políčka, kromě kódu certifikátu)

Dárkové certifikáty je zároveň možné využít i jako praktický dárek pro Vaše stálé zákazníky. Když je přiložíte k objednávce nad konkrétní sumu, Vaši zákazníci tyto “dárkové poukazy” mohou darovat svým přátelům nebo známým a vy tak získáte nové zákazníky.

V takovém případě Vám doporučujeme pohrát si i s grafickým designem dárkového certifikátu. Využít můžete například i programy na úpravu fotografií, resp. obrázků, které jsme Vám představili v našem článku na blogu o podnikání na internetu.

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.