Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

7 tipů jak získat komentáře k článkům na blogu

Nezobrazuje se Vám tento newsletter korektně? – klikněte zde.

ako ziskat viac komentarov k clankom na blogu Nedávno jsmeVám zaslali newsletter na téma Jak zlepšit firemní blog a o tom, zda má vůbec firemní blogování smysl jste se mohli dočíst v našem článku na blogu o podnikání na internetu.

Dnes si představíme 7 způsobů jak získat komentáře k Vašim článkům.

  1. Méně je někdy více – delší články jsou samozřejmě z hlediska SEO efektivnější, jelikož nabízejí možnost zakomponovat do nich více klíčových slov, ale na druhé straně příliš mnoho textu, resp. zbytečného textu, může čtenáře Vašeho blogu odradit.
  2. Odeslání komentářů musí být snadné – někdy komentování vyžaduje přihlášení uživatele na Facebook nebo do svého účtu na Google. To může u některých návštěvníků vzbuzovat nedůvěru, že se snažíte dostat k jejich osobním údajům, resp. k seznamu přátel.
  3. Orientujte se na širší publikum – pokud se domníváte, že o Vaše produkty má zájem jen konkrétní skupina uživatelů, snažte se např. prostřednictvím sociálních sítí a statistik Google Analytics vypátrat nové potenciální zákazníky, které oslovte v rámci PPC kampaní.
  4. Snažte se čtenáře něco naučit – pokud uživatelé najdou v článku užitečnou informaci, je velká pravděpodobnost, že se Vám za ni poděkují a daný článek budou sdílet na svých profilech na sociálních sítích.
  5. Stanovte si harmonogram – když budete blogovat pravidelně, Vaši čtenáři budou přesně vědět, kdy si můžou ve svém RSS readeru u kafíčka prečíst Váš další blogpost.
  6. Požádejte čtenáře o jejich názor – na závěr požádejte čtenáře o odpověď na konkrétní dotaz týkající se obsahu článku. Nemáme však na mysli řečnícké otázky, na které se odpověď neočekává 🙂 Následně se snažte o interakci – na získané komentáře odpovídejte!
  7. Zaujměte! – nepochybně se snažíte psát o tématech, které jsou pro Vaše čtenáře zajímavé, ale pokud máte pocit, že by se konkrétnímu blogpostu hodilo i jiné oživení, můžete vytvořit a nahrát např. krátké video, které Váš názor sumarizuje. Použít můžete např. nástroje na tvorbu animovaných videí, které uvádíme v našem článku na blogu o podnikání na internetu.

Další novinky o CMS Flox 2.0 najdete na našich stránkách.

Novinky ze světa internetového marketingu, SEO, PPC najdete na našem blogu o podnikání na internetu.

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)