Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Velký update ve Flox 2.0 – nový DPH modul a jiné

Začátkem tohoto týdne proběhla největší aktualizace ByznysWebu v historii. Přichystali jsme pro Vás rozsáhlý balík změn.

Úpravy a opravy našeho redakčního systému FLOX 2.0 jsme připravili na základě požadavků a připomínek od Vás, našich klientů. Všechny novinky pramení z praxe a snaží se provozovatelům e-shopů na našem systému usnadnit život.

 

Hlavní změny, které jsme pro Vás připravili:

– Změna zobrazování a zadávání cen do systému:

Odteď se na všech místech v systému, kde je možné zadávat cenu, bude zobrazovat tlačítko “s” ()

nebo “bez” () toto znamená, že si budete umět zadat cenu buď s, nebo bez DPH a druhá se dopočítá.

– Individuální nastavení registračního formuláře:

V sekci “Nastavení – Adresy” si budete umět nastavit jaké pole se zobrazí ve formuláři k vyplnění a které z nich budou povinné.

– Možnost tisknout objednávky přímo z administrace:

vedle objednávky přibude již známá ikonka tiskárny , kterou znáte z možnosti tisknout faktury.

– Vaši zákazníci dostanou možnost stornovat svoji objednávku:

Přihlášení zákazníci budou moci v sekci “Moje objednávky” stornovat svou objednávku. No samozřejmě jen do momentu, dokud do objednávky nezasáhne administrátor. Nenastane tedy situace, že by Vám někdo stornoval již zpracovanou objednávku. Tuto funkci si budete moci zapnout v sekci “Nastavení – Objednávky – Obecné – Storno objednávky zákazníkem” (Více informací naleznete v našich návodech: www.byznysweb.cz/a/690).

Stornována objednávka bude v seznamu objednávek podbarvená červenou barvou a bude jí přidělen status “Čeká na váš zásah”. Tak Vás okamžite systém upozorní, že je nutné rozhodnout jak naložit s touto objednávkou.

Také jsme připravili komplexní systém ověřování DIČ a pravidla jak a kdy se má nebo nemá fakturovat DPH. Vše se samozřejmě řídí aktuálními zákony a nařízeními.

V souvislosti s aktualizací DPH modulu, prošel Flox výraznými změnami. Podrobnosti o zobrazování cen s/bez DPH, o nastavení pobočky pro plátce DPH a neplátce DPH najdete v našich návodech k DPH.

Přechod na novější verzi systému FLOX 2 je automatický.

Více informací ohledně těchto změn, můžete očekávat v dalších newsletterech jakož i na tomto blogu již brzy.

 

Doporučení spojené s aktualizací systému – zkontrolujte  nastavení Pobočky!

V souvislosti s aktualizací systému, která proběhla a s problémy, které se objevily, bychom vám chtěli dát několik rad, jak si zachovat původní funkcionalitu stránek a vyhnout se nedorozuměním.

– První základní chybou, která se může na vašem e-shopu vyskytnout je, že nemáte v systému vytvořenu žádnou pobočku, resp. smazali jste si i tu co byla standardně v systému vytvořena.

Proto je potřeba v sekci “Nastavení – Pobočky” kliknout na a důkladně si vyplnit všechny údaje na všech záložkách. Speciální pozornost je třeba věnovat políčkům “IČ DPH“, “Země“, “Status DPH” a “Výchozí sazba DPH

Pokud jste před aktualizací měli zadané ceny bez DPH a chcete aby vám systém přičetl k cenám ještě sazbu DPH je nutné nastavit pobočku v sekci “Fakturační údaje” jako “plátce dph” a také správně nastavit sazbu DPH.

Také si prosím zkontrolujte i číslování objednávek, případně si toto číslování nastavte tak, aby navazovalo na vaši poslední vytvořenou objednávku. Jak pracovat s číslováním ve FLOXu se dozvíte zde.

– Druhým nezbytným krokem je přiřazení této pobočky k jazykové verzi

Toto nastavíte v sekci “Nastavení – jazyky” kde si vyberete konkrétní jazykovou verzi a přiřadíte jí pobočku ze seznamu.

Pokud jste již měli pobočku vytvořenou a správně přiřazenou, jen pro jistotu si zkontrolujte nastavení.

– Po těchto krocích si ještě prosím překontrolujte ceny za dopravy a platby.

Pokud jsou zobrazované ceny bez DPH a přejete si připočítat k nim ještě nějakou sazbu DPH, dopište tuto sazbu přímo do příslušného políčka v každé dopravě / platbě.

Tato opatření jsou základní první pomoc v případě, že máte po aktualizaci problémy s vaším e-shopem. Pokud máte jiný problém nebo otázky, neváhejte nás kontaktovat.

Věříme, že po správné konfiguraci systému, vám začne aktualizace přinášet spíše potěšení a usnadní vám práci se systémem.

avatar
Autor: Juraj Bystrický Juraj má pod palcem programátorský tým a vývoj nových funkcí, včetně zlepšování našeho redakčního systému ByznysWeb.cz. Rád si s vámi domluví videocall, dohodněte si termín - juraj@bystro.net.