Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

10 nástrojů na tvorbu skvělých produktových fotografií

produktové fotografie ako od profesionálaNa našem blogu o podnikání na internetu jsme Vás již informovali o tom, kde získat kvalitní obrázky pro Vaše www stránky nebo internetové obchody:

Dnes si představíme 10 nových zdrojů, resp. vychytávek, prostřednictvím kterých se naučíte sami vytvořit profesionální produktové nebo prezentační obrázky pro Vaše www stránky nebo e-shop.

1. Arqspin

Oceníte, pokud potřebujete vytvořit 360° rotaci produktu. Je kompatibilní prakticky s jakýmkoliv zařízením, kt. umožňuje nahrávat video. Nabízí aplikaci na AppStore i Google Play, ale samozřejmě je možné i desktopové využití. K dispozici jsou 4 verze:

arqspin-verzie

Hned na začátku doporučuji tutorial video. Následně můžete začít importovat video soubory ve formátech mov, mp4, avi, flv nebo webm ve velikosti do 250MB s minimální délkou trvání 6 vteřin. Nebo naimportujte sety produktových obrázků ve formátu JPEG o velikosti méně než 250 MB, názvy obrázků musí obsahovat pořadové číslo – např. Spin1.jpg, Spin2.jpg nebo 001.jpg. Po ukončení uploadu, v sekci Shared Spins, můžete dodatečně jednotlivé slidy upravit: uprava-fotografie-arqspin

olloclip2. Olloclip

Olloclip, alias 4 objektivy v jednom, umožní upgradovat Váš iPhone 4 nebo 5, iPad nebo aj Samsung Galaxy S5 a S4 na profesionální fotoaparát. Makro, fisheye, širokoúhlé fotografie nebo videa získají zcela nový rozměr – přesvědčte se sami v galeriích. Dopracovala jsem se ale pouze k aplikaci pro iPhony a iPady, kt. najdete na AppStoru.

3. GIMP

Možná již tento software znáte a měli jste tu čest upravovat v něm Vaše fotografie. Pomůže Vám např. s retušem, úpravou kompozice nebo konvertováním formátů  apod. GIMP si můžete zdarma stáhnout podle verze OS – http://www.gimp.org/downloads/

gimp

4. RemoveTheBackGroud

Využijí nejen online prodejci, ale i blogeři, návrháři nebo profi fotografové. Již za pár vteřin máte z fotografie odstraněné pozadí, přesně jako napovídá samotný název. V testovací verzi máte k dispozici úpravu 3 fotografií zdarma. Před samotným začátkem práce si vyberete, pro jaký účel chcete program používat:

removethebackground

Obrázky nahráváte ve formátu JPG nebo PNG.

5. ClippingMagic

Stejně, jako u předešlého softwaru, dokážete i jeho prostřednictvím odstranit nežádoucí pozadí nejen na produktové fotografie, ale např. i na profilové fotky. Stačí použít zelenou barvu na označení plochy, kt. má zůstat zachována a červené barvy pro nežádoucí pozadí (nebo zkuste skalpel pro kritické úseky): orezanie-pozadia-clippingmagic

K dispozici jsou 3 verze:

clippingmagic-price

další příklady práce s ClippingMagic najdete zde.

lightroom6. Adobe Photoshop Lightroom

Pomocí štětečku dokážete rychle opravit nedokonalosti, resp. odstranit nežádoucí objekty z Vašich fotografií. Lightroom dokáže vylepšit prakticky všechny fotografie – od těch smartphonových až po ty z fotoaparátů. Jak se s Adobe Photoshop Lightroom-em pracuje se dozvíte z prezentačního videa. Zkušební verzi si můžete stáhnout na 30 dní zdarma – https://creative.adobe.com/products/download/lightroom.

V rámci členství ve službě Creative Cloud máte možnost získat aplikaci, díky které upravíte Vaše obrázky i prostřednictvím iPadu a iPhonu. Aplikace Lightroom mobile navíc automaticky synchronizuje zrealizované úpravy s aplikací Lightroom 5 ve Vašem počítači a umožňuje tak snadno sdílet fotografie i na sociálních sítích.

Pro iPad stáhněte aplikaci – https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom/id804177739?ls=1&mt=8

Pro iPhone – https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom-for-iphone/id878783582?ls=1&mt=8

Členství v Creative Cloud si zabezpečíte již od 338 Kč měsíčně: creative-cloud

dps7. Digital Photography School

Vás naučí všechno o černo-bílé nebo barevné fotografii. Nabízí:

  • tipy, jak na profilové fotky nebo krajinky
  • rady pro začátečníky
  • nejprodávanější, resp. nejlepší fotoaparáty nebo čočky
  • tipy na postproduktovou úpravu fotografií
  • přehled odborné literatury nebo diskusní fórum

Portál začínal v roce 2006 jako blog pro začínající fotografy s cílem pomoci jim rozvinout jejich kreativitu. Rovněž nabízí možnost odběru novinek mailem.

diyp8. DIY Photography

Začínalo v roce 2006 rovněž jako místo, kde si mohli fanatičtí fotografové vyměňovat své zkušenosti. Dnes zde najdete zdroj inspirace, recenze produktů, rady, tipy, triky a návody.

pcorrect9. PictureCorrect

Od roku 2003 poskytuje cenné rady začínajícím i pokročilým fotografům, různé techniky, tipy nebo návody. Denně představuje úžasné fotografie svých příznivců – úroveň posuďte sami. Zároveň funguje jako nákupný rádce, proto, když potřebujete sehnat ten nejkvalitnější fotoaparát nebo příslušenství za tu nejlepší cenu – určitě klikněte na http://www.picturecorrect.com/equipment/. Navíc, pokud se přihlásíte k odběru novinek mailem, získáte aktuální rady zdarma mnohem pohodlněji než vyhledáváním na internetu.

 tuts10. Tuts+

Nabízí přehled kurzů, online tutoriály, eknihy , kurzy nebo blog. Pomůže Vám zdokonalit se v designu, ilustracích, ve fotografování nebo natáčení videa. Najdete zde stovky cvičení, např. jak na filmovou fotografii. Většina kurzů je zdarma, v rámci 15 dolarového předplatného získáte přístup ke všem kurzům. Tuts+ je součástí tvořivého ekosystému Envato, kt. pomáhá lidem vydělávat na internetu.

Tip na závěr: Pokud hledáte kvalitní fotoaparát, kterého prostřednictvím plánujete natočit i produktové video na Vaše www stránky a e-shopy, možná Vám pomůže článek prezentující top favority – Nikon, Canon a Sony.

Zdroj: http://www.practicalecommerce.com/articles/71997-14-Product-Photography-Tools-and-Resources

 

jak založit e shop, založení e shopu, pronájem e shopu

tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)