Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Pricemania Academy Vás naučí jak rozběhnout úspěšný online byznys

pricemaniaczV dnešním článku přinášíme rozhovor s Michalem Králem, CEO Pricemania.sk a Pricemania.cz.

Přečtěte si, co doporučuje začínajícím podnikatelům a jaké novinky se v Pricemanii chystají!

Určitě jste již postřehli, že Pricemania nabízí i letos, v rámci Pricemania Academy, další workshopy, event. semináře a profit semináře z oblasti webové analytiky, strategií podnikání, designu, použitelnosti webu, PPC a SEO, brandingu, sociálních sítí, služeb zákazníkům, e-mail marketingu, PR nebo affiliate.

Pricemania Academy Vám pomůže:

  • zvýšit zisk
  • posílit značku
  • provozovat špičkový web
  • zvýšit návštěvnost
  • nebo zvýšit spokojenost návštěvníků

Samozřejmostí jsou profesionálové z uvedených oblastí – vyberte si i Vy školení přímo pro Vás!

Přehled workshopů a seminářů Pricemania Academy

Další vynikající službou, kterou srovnávač cen a produktů Pricemania nabízí (prozatím na slovenském blogu), je právnická poradna.

Pro všechny provozovatele e-shopů na Slovensku na otázky ohledně podnikání na internetu ochotně odpovídá JUDr. Ján Lasák – lasak@defensa.sk.

Na blogu Pricemania.sk najdete rovněž rubriku Nakupujeme online, kt. plní nejen funkci online poradce, ale rovněž doporučuje spolehlivé a kvalitní e-shopy. Proto, pokud chcete prezentovat Vaše služby nebo značku, neváhejte se zviditelnit i touto cestou.

A co nového se chystá v Pricemanii? Zeptali jsme se přímo nejkompetentnějšího – samotného Ing. Michala Krála, CEO Pricemania.sk a Pricemania.cz.

Ing. Michal Král, CEO Pricemania.sk

1. Jak by mělo podle Vás vypadat nastartování úspěšného online byznysu? Co by neměli majitelé internetových obchodů v žádném případě podceňovat?

Na mých přednáškách a blozích to sice opakuji pravidelně, ale i nadále 90 % projektů startuje bez jakéhokoliv byznys plánu. Přičemž právě podnikatelský plán je dokument, který Vás “přinutí” zamyslet se nad všemi aspekty podnikání a hlavně zanalyzovat své silné a slabé stránky, cílový trh a konkurenci. Rovněž základní finanční plánování Vám pomůže udělat alespoň orientační představu, jak by měl Váš byznys vypadat ekonomicky. Bez tohoto základního kroku nedoporučuji pokračovat dál, v opačném případě se pravděpodobně setkáte s neúspěchem. Pokud se sestavováním byznys plánu nemáte zkušenosti, na portálech o podnikání (např. www.podnikajte.sk) najdete spoustu užitečných článků, plus doporučuji poradit se a budovat kontakty s  podnikateli, kteří již mají něco za sebou. Vždy je lepší učit se z chyb druhých, než ze svých vlastních.

 

2. Kdyby jste měl 3 slovy charakterizovat úspěšného podnikatele, která slova by jste použil?

Touha, know-how, vytrvalost.

3. Prozradíte nám pár novinek Pricemanie, které chystáte pro české a slovenské e-shopy od příštího roku?

Úplně nejvíc se těším na spuštění nové generace webu (BETA verze je již dostupná na www.pricemania.cz), do které vkládáme know-how, jenž jsme získali za 7 let fungování. Po technologické, designové i obsahové stránce bude web na zcela jiném levelu než současná Pricemanie. Bude rychlý, responzivní a mega přehledný a jednoduchý na používání. Cílem je, kromě samotného srovnání cen a výběru ověřeného e-shopu, výrazně usnadnit nakupujícím i výběr produktu, co u takového kvanta produktů a parametrů není vždy snadné. Rovněž budeme rozvíjet služby pro e-shopy s cílem maximalizovat míru konverze na straně e-shopu a zvýšit výkonnost kampaní našich klientů.

 

4. Pricemania.sk expandovala i do ČR, momentálně evidujete 540 zaregistrovaných e-shopů, 300 000 unikátních produktů a celkem 1.5 milionu nabídek e-shopů. Nejautomatizovaněji se prozatím párují produkty z kategorií IT, černé-bílé techniky nebo parfémů. Plánujete projekt Pricemania Academy rozšířit i do českých měst – např. do Prahy nebo zájemcům ze vzdálenějších končin nabídnete např. webinář?

 

Vzdelávací projekt Pricemania Academy nám dělá opravdu velkou radost 🙂 V minulé sezoně byly všechny workshopy na 100 % vyprodané, co je úžasný výsledek a velmi se z toho těšíme. Zároveň je to pro nás motivace dělat program dostupný pro 
větší skupinu on-line podnikatelů a marketérů, jelikož poptávky dostáváme z celého Slovenska i od českých sousedů. Zvažujeme aktuálně obě možnosti – jak organizaci workshopů i v jiných městech, tak i přenesení kurzu v určité podobě do on- line prostředí. Již příští rok, věřím, v tomto směru ohlásíme parádní novinky 🙂

 

5. Jste úspěšný, mladý podnikatel, který kromě pohodlného CEO křesla nemá problém ani s rolí mentora v Pricemania Academy. Stíháte rovněž i vymýšlet nové projekty a neustále na sobě pracovat. Pro mnohé začínající podnikatele jste nepochybně vzorem. Co by jste jim na závěr odkázal? 

 


Tak od skutečného úspěchu na mezinárodním trhu jsme ještě daleko, každopádně všechno nasvědčuje tomu, že jsme na dobré cestě vybudovat z Pricemanie popředního e-commerce hráče v regionu. Co bych odkázal mladým podnikatelům je, aby každý den využili na vzdělávání a od prvního momentu budovali síť kontaktů a mentorů, protože právě setkání s lidmi, kteří jsou dále než Vy, Vás posouvá nejvíc dopředu. Každopádně všem, kteří mají chuť a nadšení na sobě pracovat, držím palce a v případě zájmu rád pomohu nebo poradím.

 

jak založit e shop, založení e shopu, pronájem e shopu

tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)