Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Udělejme spolu svět hezčí

Každému se vlastní “problémy“ zdají největší, pokud se nezaposlouchá do těch cizích. Chce to jen chodit s otevřenýma očima, nebýt lehostejný a být ochoten pomoci svou troškou. Poté získáme často nadhled i nad těmi vlastními “problémy“, které se rázem vytratí. Ale hlavně, co je jisté – získáme radost z dobré věci.

Nás v ByznysWebu těší pomáhat neziskovým projektům a inovativním myšlenkám. Slovo “těší“ asi není dost výstižné, protože ten pocit se nedá celkem popsat ani zprostředkovat, je nutno jej zažít.

Možná Vás inspirujeme a při čtení těchto řádků i Vy objevíte možnosti pomoci těm, kteří to potřebují. Ptáte se komu a jak? To určitě zjistíte snadno sami. Stačí jen chtít.

Tvoříme weby pro ty, kteří na to nemají

Lenka Lacová BiznisWeb

Lenka Lacová má na starosti pťedevším zahraniční klienty z BizWebs.com

Naše Lenka Lacová měla skvělý nápad, a tak se zrodil super projekt Zodpovedne Podnikáme – 100 webových stránek zdarma pro neziskové účely. Aktuálně díky němu na internetu ožilo již 22 společností. Jsme rádi, že tato občanská sdružení, dětské domovy a neziskovky mohou svůj humánní a charitativní odkaz šířit i přes své webové stránky. Je radost je vidět online. 🙂

Fotogalerii s vybranými projekty najdete i na našem webu.

Zvelebujeme přírodu

Postavme naše mesto na nohy 1

ne, ne,  kluci se neflákali, oni jen pózovali 😀

Občas i nám dobře sedne spojit příjemné s užitečným, vyhrnout rukávy a zamakat si i fyzicky. To byl případ maratonu dobrovolnictví. Dostávali jsme spolu s ostatními nadšenci naše město na nohy. Bylo potřeba zkulturnit prostředí outdoorové učebny na ZŠ Laca Novomeského v Trenčíne, tak jsme se na chvíli vrátili do školy jako kdysi

Ďalšie fotografie z tejto skvelej akcie nájdete na našich FB stránkach.

Tábor pro děti ze sociálně slabších rodin

Inovecký tábor 2016

“Naložené, vyrážame za deckami na Inovec.” Foto – archív Petra Polakoviča

Dostala nás i idea známého cestovatele a trenčanského podnikatele, který organizuje tábor pro děti ze sociálně slabších rodin na Inovecké chatě. Bez nároku na odměnu se sejde parta úžasných lidí, kteří dětem připraví bohatý program a alespoň na pár dní jim pomohou zapomenout na jejich těžký osud.

Ty jiskřičky v dětských očích, ta radost z “obyčejných“ barviček a objetí, při kterých se Vám slzy derou do očí, jsou k nezaplacení. Kdyby takových lidí, jako je Ivan Bulík, bylo na světě víc.

Tento rok děti velmi potěšil a překvapil i skvělý Peter Sagan Skype hovorem a dárky.

Fotogalerii najdete i na FB Inovecké chaty.

Zachraňujeme faunu

Naší paní uklízečce patří sice velká pochvala za super čistá, téměř průsvitná okna, ale… nevšiml si jich zmatený datel.

ako sme v bizniswebe zachranovali datla

Veterinářka Eva z FOXYVET.sk nám dala kontakt i na specializovaného veterináře.

Tak si umíte představit, jak jsme zachraňovali tohoto malého tvora. A napadlo nás hned podniknout i preventivní opatření (průhledné nálepky dravců na okna), aby se nic podobné již nezopakovalo.

Jsme local patrioti a nestydíme se za to

Jsme hrdí Trenčané, máme rádi naše město, a tak jsme uvítali, že neziskovka Voices se přestěhovala z Bratislavy do Trenčína. V centru města vzniklo komunitně-coworkingové centrum pro lidi s inovativními názory, kteří chtějí, aby se na Slovensku dobře žilo. Kromě tvořivých dílniček a rozhovorů se zajímavými lidi jsem rádi chodíme i na workshopy o podnikání na internetu.

Více o projektu se dozvíte na Štartujeme Sládkovičovu 8 v Trenčíne.

Voices nás inspirovali i na podporu podujetí TEDx Trenčín, které se letos konalo na  Trenčianskom hrade.

Plníme vánoční přání dětem z domovů

Již 12 let organizuje Trenčianska nadace krásnou akci Otevři srdce, daruj knihu. Naše Lenka dětem opět vybrala knížky, po kterých malá čtenářská srdíčka prahla. Rozhodli jsme se potěšit děti z dětských domovů a splnit jejich vánoční knižní přání.

Vytvořme si hezčí svět každý den

Vánoce jsou o pohodě, lásce a velkých srdcích. Tak je mějme otevřená, a to nejen v tyto sváteční dny, ale po celý rok. Nebuďme lhostejní, pomáhejme si navzájem, udělejme si společně svět hezčí. Jedno je jisté, každý máme co “dát“ a každý den, který se rozhodnete někomu pomoci, bude jedním z těch krásnějších. Tak do toho. 🙂

podpis-cz

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.