Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Rich Snippets – skvělý způsob zvýšení návštěvnosti

rich snippetsRich Snippets, strukturované odkazy, resp. úryvky nejsou ve světě SEO a SEM žádnou novinkou. V našich končinách ale nejsou příliš využívány.

Prostřednictvím rich snippets nabízíte uživatelům internetu podrobnější informace o Vaší firmě, e-shopu, kamenné prodejně apod.

Patří mezi ně např.:

rich snippets

  • informace o probíhající slevě, resp. o době trvání slevy
  • termíny a místa konání akcí
  • jméno autora (např. článku nebo receptu na blogu)
  • fotky
  • místo bydliště
  • doba přípravy receptu

Google podporuje rich snippets pro následující obsah:

  1. recenze
  2. lidé
  3. produkty
  4. firmy a organizace
  5. recepty
  6. události
  7. hudba

Význam snippets

Hlavní úlohou snippets je představit uživateli obsah konkrétního webu a souvislost  s vyhledávacím dotazem. Uživatel se následně na základě těchto úryvků rozhoduje o kliknutí na odkaz na konkrétní www stránky, resp. internetového obchodu. Čím víc informací v rámci snippets nabídnete, tím větší šance, že navštíví právě Váš web 😉

Tímto způsobem snippets zvyšují CTR (míru prokliků).

Mezi nejpreferovanější patří obrázky a hvězdičkové hodnocení produktů.

Jestli již Rich Snippets na Vašem webu máte, můžete si otestovat správnost jejich nastavení prostřednictvím Google nástroje.

Snippets již mám nastaveny, ale nikde po nich ani stopy

Tak jako zaindexování Vašich www stránek a e-shopů trvá Googlu jistý čas, stejně i na zobrazení rich snippets je potřeba si počkat. Kdy je Google zařadí do SERP ví zřejmě jen sám Googlebot 🙂

Jedno je však jisté, pokud se jedná o poměrně “mladé” stránky s nízkou  návštěvností, počítejte s tím, že se načekáte. Aby Google co nejrychleji zaindexoval změny na Vašich www stránkách, zkuste využít indexaci Fetch as Google. Více informací o Fetch as Google.

Snippets v CMS Flox 2.0

V případě, že patříte mezi naše klienty využívající nový redakční systém Flox 2.0, rich snippets v detaile produktu aktivujete podle návodu. Návštěvníkům Vašich www stránek a internetových obchodů se snippets budou zobrazovat takto:

rich snippets v cms flox, rich snippets

tipTIP: využijte rich snippets i v rámci firemního blogu. Stačí, pokud si implementujete Google autorství (Google Authorship). Ve výsledcích vyhledávání se u Vašich článků bude zobrazovat Vaše profilová fotka z Google +.

google authorship

rich snippets jako fotka autora blogpostu

 

vytvořit www stránku, vytvořit e-shop

tvorba www stránky

ZDROJ:

http://googlewebmastercentral.blogspot.cz/2009/05/introducing-rich-snippets.html

http://seo-sem.robertnemec.com/rich-snippets-mikrodata/

http://www.visibility.sk/blog/rich-snippets/

 

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)