Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

SlideShare jako marketingový nástroj

1403038838_slideshareVýznam online prezentací pro linkbuilding jsme Vám na našem blogu o podnikání na internetu přiblížili. Rovněž jsme Vás informovali, že Power Pointu již odzvonilo a k dispozici jsou mnohem sofistikovanější programy – jako např. Prezi.com.

Na portálu SocialMediaExaminer jsme pro Vás našli 7 možností využití SlideShare v rámci online marketingu.

SlideShare je jedním z klíčových míst, kam je vhodné umístit Vaše prezentace. Možná se Vám bude zdát, že SlideShare není právě nejvýuživanějším zdrojem získávání informací, ale čím více relevantních zpětných odkazů získáte, tím lepší umístění Vašeho e-shopu nebo www stránky ve výsledcích vyhledávání.

Proč zveřejnit prezentaci na SlideShare?

  • jedná se o méně konkurenční prostředí než na sociálních sítích
  • získáte další kvalitní backlink
  • skvělá možnost prezentace i pro menší firmy nebo e-shopy
  • má slušnou návštěvnost – měsíční návštěvnost dosahuje 60 milionů unikátních návštěv
  • získáváte potencionální návštěvníky Vašich www stránek nebo e-shopů
  • lépe poznáváte Vaši cílovou skupinu – prostřednictvím analytických nástrojů dokážete zjistit, které prezentace mají největší úspěch, odkud přicházejí čtenáři Vašich prezentací atd.
  • finančně nenáročná propagace

Jak uspět na SlideShare?

  1. Uspokojte náročné publikum – dnešní návštěvníci mají vysoké nároky. A to nejen na samotný kontext, ale i na grafickou realizaci a logické uspořádání. Většina z nás si dokáže zapamatovat 3 hlavní poselství, proto se obsah snažte co nejvíce zestručnit a držte se hesla “Méně je někdy více.” Zvolte vhodné časování přehrávání jednotlivých slidů – např. v případě jednoduchých slidů 3 vteřiny apod. Stejně důležitá je i volba vhodného fontu písma – v tomto případě platí, že standardní fonty jsou nudné. Vyvarujte se stříedání více než 2-3 fontů v prezentaci. Sežeňte si kvalitní obrázky – např. i z free fotobank. Naučte se i vhodně kombinovat barvy.
  2. Používejte klíčová slova a pojmy – samozřejmostí je využití keywords v názve souboru, pokud ji nahráváte ve formě PDF, ale i v samotném textu, nebo popisu a názvu prezentace. Pomůžete tak nejen Googlu, aby Vaše prezentace lépe zaindexoval, ale i Vašim potencionálním zákazníkům či návštěvníkům www stránky.
  3. Publikujte návody na použití – manuál se hodí vždy, nejen v papírově podobě – např. když jste na cestách a Vaše navigace v autě jaksi odmítá spolupracovat 🙂 (příklad) SlideShare dokonce nabízí možnost upgradovat Váš účet a následně můžete do prezentací vkládat i videa.
  4. Vytvořte seznam – magických Top 5 nebo Top 10 tipů na využití nebo výhody Vašich produktů, příp. seznam nejprodávanějších publikací apod. dokáže zaujmout Vaše čtenáře v kombinací s výstižným názvem prezentace. Kromě řečnických otázek proto zakomponujte do názvu i “Top XY…”
  5. Nabídněte čtenářům zajímavé informace nebo fakta – např. kuloární informace z právě probíhajících výzkumů o vlivu Vašich produktů na rozvoj konkrétních schopností u nemluvňat atd. Nezapomeňte v prezentaci uvést konkrétní prolinkování na přímý zdroj.
  6. Prolinkujte se s LinkedIn – ano, LinkedIn se v našich podmínkách prozatím nějak masivně nevyužívá, ale … Váš LinkedIn profil dokážete obohatit o souhrn ze SlideShare.  Stačí, pokud v nastaveních Vašeho profilu na LinkedIn (Profile – Edit Profile vyberete přidat link = Add Link )edit-profile-liprelinkovanie-linkedin-slideshare
  7. Využijte šanci umístit se mezi nej titulními stránkami na SlideShare – každý den vyberou pracovníci SlideShare nejlepší úvodní stránky, které poté umístí na titulku SlideShare. A přitom to není ani tak těžké! 🙂 – stačí postupovat podle kroků v následující prezentaci.

Zdroj:

http://www.socialmediaexaminer.com/slideshare-for-your-business/

http://www.slideshare.net/AmitRanjan/quick-tour?ref=http://www.socialmediaexaminer.com/slideshare-for-your-business/

http://www.slideshare.net/slidesthatrock/slides-that-rock-9659045?ref=http://www.socialmediaexaminer.com/slideshare-for-your-business/

http://www.slideshare.net/LauraWallis/presentation18-24185290

vytvořit www stránku, vytvořit e-shop

tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)