Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

“BabyBoom” na internetu a sociálních sítích

založení e-mailu, založení profilu na sociální síti Ne, nezmýlili jsme se. Nepřetransformovali jsme náš blog o podnikání na internetu na rodičovskou poradnu. 😀 Zaujal nás ale článek na portálu Mashable.com.

Před pár lety ještě bylo hitem vést svému dítěti deník, který mu rodiče odevzdali např. po dovršení 15. roku života. Deník obsahoval fotografie, barevné otisky prstů, pramínky vlásků, popisy zážitků, první kresbičky apod.

To vše samozřejmě trvá i dnes, ale … Být v bříšku a zároveň být připraven na svůj online život bez jakékoliv činnosti navíc je fenomén dnešní doby.

Určitě máte mezi přáteli na Facebooku pár “týpků”, kteří si zavěsili sono snímek embrya (nebo v lepším případě rovnou plodu) svého dítěte na nástěnku. Někomu z nás se nad tím rozum pozastavuje, ale je nás zřejmě menšina.

Proto není divu, že někteří z rodičů dokonce pro své nenarozené dítě zakoupí doménu s jeho jménem nebo vytvoří svému budoucímu potomkovi profil na sociální síti.

Proč ne? – vždyť je o tom i reklama

Rodiče malé Klárky, resp. IT tatínek, jí založili Gmail, kanál na Youtubu a album na Picasse.

Malá Klárka a Google

 

Reklama je krásná, ale realita je trošku jiná, jak nasvědčují i komentáře pod videem.

Pokud se vám například narodilo včera dítě a dnes jste se rozhodli založit mu e-mail na Gmailu, máte smůlu, Google vás odbije:

gmail, mail na gmailu, gmail.com

“Kreativní Seznam” a Karolína Světlá

 

Jakákoliv podobnost v uvedené reklamě je čistě náhodná.

Ať máte k Seznamu jakýkoliv vztah, měli by jste vědět, že co se založení e-mailu týče, Seznam v reklamě nelže, stačí mu zadat rok narození a registraci e-mailu je možné bez problémů ukončit:

email na seznam.cz, seznam.cz, email, e-mail

Rodič online – dítě online ?

Myslíte si, že rodič, který figuruje na sociálních sítích, založí automaticky svému dítěti profil na sociální síti?

Dalo by se předpokládat, že ano. Možné téma na výzkum.

Vlastně, na co kupovat externí HD, když všechny fotky vaší ratolesti můžete mít zadarmo a vždy k dispozici?

Nepotřebujete žádne albumy, tiskárny ani fotopapír. Prarodičům jednoduše zašlete pozvánku, aby se s vaším drobečkem spřátelili nebo se stali jeho followery a uvidí tak vždy aktuální fotky.

V Americe dokonce existuje portál TechMamas.com určený nejen pro matky, které jsou s dobou.

Faktem je, že v některých domácnostech, i v ČR a na Slovensku, je k dispozici více zařízení s připojením na internet – smartphony, iPhony, tablety, iPady, notebooky nebo staré dobré desktopy.

Proto situace, že každý sedí v jiné místnosti (v lepším případě všichni svorně v jedné – někdy záleží i od signálu wifiny) a chatují, lajkují, sharují si navzájem obsah, je velice častá.

Na druhé straně by se dalo říct, že v některých případech, zejména v naší generaci, přivedli k sociálním sítím rodiče právě děti, které např. pracují nebo žijí mimo bydliště.

Nezáleží na velikosti dioptrií ani značce počítače. Naše matky a otcové musí jen chtít a za chvíli jsou online i oni.

tvorba web stránek, tvorba eshopů

 

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)