Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Jak vytvořit prosperující fashion e-shop

jak vytvořit e-shop s oblečením

provozování e-shopu s oblečením

Založit e-shop, resp. vytvořit vlastní stránku je dnes otázka pár kliknutí.

Uplatnit svůj podnikatelský záměr v konkurenčním moři je už ale složitější. Proto jsme pro vás sepsali 10 tipů, které fungují a zároveň nezruinují vaši peněženku.

Základní atributy úspěšného e-shopu

Kromě rychlého, spolehlivého a bezpečného hostingu nebo redakčního systému (CMS), na kterém bude váš e-shop fungovat, potřebujete i responzivní webdesign pro e-shop. Počet zákazníků, kteří nakupují přes mobilní zařízení, rapidně stoupá. U některých našich klientů, kteří provozují fashion e-shopy, vzrostl počet mobilních konverzí meziročně o 20–40 %.

Nejefektivněji dokážete své potenciální zákazníky zaujmout právě poutavými fotkami. Bez nich se dnes tvorba e-shopu neobejde.

Doporučujeme proto zainvestovat a využít služeb profesionálů. Fotky vašich produktů následně publikujte na Instagramu, Facebooku nebo Pinterestu. Podle průzkumu až 90 % uživatelů Pinterestu udělá na této platformě nákupní rozhodnutí. Nyní mohou díky překlikům na fotkách nakupovat přímo přes appku.

Stejně jako i na Instagramu. Instagram Shopping Tabs a možnost využívání nálepek ve Stories zjednoduší a urychlí nakupování přes zmiňovanou sociální síť.

Pokud nespadáte do některé nepodporovaných služeb, IG Shopping pomůže zvýšit počet zákazníků i vám.

Vytvořte si e-shop s ByznysWeb.cz na zkoušku i vy

Jak rozjet e-shop a dostat svůj e-shop s oblečením do zisku?

  1. Ujasněte si, čím se chcete od konkurenčních e-shopů s oblečením odlišit. Plánujete prodávat vlastní značku oblečení, nebo vyzkoušíte franšízu?
  2. Poznejte svou cílovou skupinu. A to opravdu dokonale. Dejte si záležet na přesném vymezení svého zákaznického portfolia.
  3. Místo otravných reklam nebo nudných popisků produktů vyprávějte příběhy. Stavte na storytelling. Své místo má i na vašem e-shopu nebo webové stránce.
  4. Budujte svou značku. Pamatujte, že lidé si nekupují vaše produkty kvůli jejich vlastnostem nebo ceně, ale proto, že jsou s vaší značkou spřízněni. Jak na branding téměř zdarma.
  5. Bez dat se nepohnete – měřte, co se dá. Analytics, kampaně v Ads, UX, e-mailový marketing…, každou 1 aktivitu měřte a vyhodnocujte.
  6. Kamenná prodejna – jen přesné rozměry produktů, díky kterým mohou zákazníci lépe odhadnout svou velikost, některým nestačí. Ještě stále se najdou zákazníci, kteří preferují osobní setkání a možnost fyzicky si produkt ohmatat, vyzkoušet si jej a ubezpečit se, že jste tady pro ně i v případě reklamace.
  7. Prodávejte celý outfit – umožněte svým zákazníkům vypadat jako model/ka na fotce. Pokud kromě oblečení prodáváte ve svém e-shopu i obuv a módní doplňky, máte o starost méně. Vyzkoušejte si, jak vaši zákazníci zareagují na stylový outfit, který doporučujete ke konkrétní příležitosti.
  8. Fashion blogerky a influencer marketing – seznam českých fashion blogerek najdete  třeba na blogerky.cz/blogy/seznam/moda, slovenské módní blogerky na Fabulous.sk
  9. Hýčkejte své zákazníky. Dejte jim důvod vrátit se na váš web a znovu u vás nakoupit. Zkuste například bonusový systém nebo dárky k produktům. Nabídněte jim taky alternativní nebo související produkty.
  10. Glami.cz  – váš e-shop s módou a módními doplňky nesmí chybět v specializovaném srovnávači. Jaké funkce GLAMI.cz podporuje CMS na tvorbu e-shopu od ByznysWebu?
Vytvořte si e-shop s oblečením v ByznysWeb.cz na zkoušku i vy

Chcete si i vy vytvořit vlastní fashion e-shop, ale nevíte, jak začít?

Vyzkoušejte si CMS od ByznysWebu, který obsahuje všechny atributy pro vytvoření úspěšného e-shopu s oblečením.

jak vytvořit vlastní módní e-shop a rozjet podnikání na internetu

Vytvořit e-shop s oblečením

K tomuto tématu by vás mohlo zajímat:

5 základních atributů úspěšného fashion e-shopu

Jak vytěžit z vánoční sezony maximum

Vlastní e-shop podle aktuálních trendů

Od skákání na trampolíně až po vlastní značku sportovního oblečení

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.