Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Tipy jak získat více Facebook lajků

jak získat facebook like, facebook, sociální síťO tom, že fotky a videa mají u fanoušků největší úspěch jsme Vás již informovali. Podle infografiky z dílny KissMetrics fotky generují až o 53% více lajků jako klasické textové příspěvky. Příspěvky do 80 znaků přinášejí o 66% vyšší interakci než příspěvky delší 80 znaků. Posty obsahující otázky Vám přinesou až o 100% více komentářů než posty bez otázek.

Podívejme se na to, jakými způsoby můžete počet lajků zvýšit ještě víc.

Samozřejmostí je umístit na Vaše web stránky nebo e-shopy funkční Facebook Like Buttony nebo Facebook Widgety.

Další možnosti, jak získat více lajků:

 

  • Na Youtube.com, v rámci komentářů k videu, uvádějte i link na Vaše www stránky nebo e-shopy. Na Vašem webu návštěvník uvidí link na Facebook stránky a hned je fanoušek na světě :)!                          
  • Link na Vaše Facebook stránky zveřejněte i ve Vašem e-mailovém podpisu a propagačních materiálech. Sjednoťte i podpisy Vašich zaměstnanců, příp. využijte HTML ikonky sociálních sítí s přesměrováním 
  • Tagujte osoby na fotografiích – je vysoká pravděpodobnost, že otagovaná osoba bude příspěvek sdílet a její přátelé budou fotografii lajkovat. Otagujte Vaše zaměstnance na fotkách z firemní párty. Pokud pořádáte např. školení ve Vaší firmě, otagujte i jednotlivé účastníky.
  • Dejte fanouškům to, po čem touží – např. slevy, slevové kupony jak získat více facebook lajků
  • Zžijte se s běžným životem fanoušků – přimlouvejte se jim, např. na začátku pracovního týdne nebo přes víkend, dá se to i takto       facebook like
  • Poraďte fanouškům a podělte se o zajímavosti – např. pokud prodáváte elektrické spotřebiče, zveřejněte typy pro hospodyňky na čištění antikorových spotřebičů :). Nebo, pokud jste se dozvěděli zajímavost související s Vašim produktem nebo službou, neváhejte ji postnout na sociální síť – např. “Naše oblečení z bio bavlny nosí taky XY!”
  • Využijte Sponzorované odkazy – více informací o sponzorovaných odkazech najdete v našem článku
  • Komu se líbí, ať dá like! – zveřejněte fotografii např. prázdninové lokality s otázkou: “Kdo by dnes byl raději zde, než v práci?” nebo stavte na zvířátka či děti                                                         

Pozor na zakázané praktiky na Facebooku! 

Nejčastěji se setkáváme s následovnými nekalými způsoby získávání lajků na Facebooku:

  1. Iniciování získání lajku s konkrétní činností – nic není zdarma, domnívají se někteří správcové Facebook stránek. Do postu přidávají např. podmínku – kdo dá lajk, bude zařazen do soutěže apod.  Problém je, že v praxi nelegální soutěž podobného charakteru není možné nahlásit. Velice dobře je problematika soutěží na Facebooku zpracována v článku Michala Dragana.
  2. Stažení souboru nebo přístup ke skrytým datům za Like – na blog nebo www stránky či e-shop se vloží jednoduchý HTML kód např. z  LinkGate, který Vám “odemkne přístup”

Nezapomeňte vyhodnocovat, který z uvedených tipů se Vám nejlépe osvědčí. Využít můžete např. Google Analytics nebo samotné statistiky na Facebooku.

vytvořit www stránku, vytvořit e-shop

tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)