Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Jak funguje přidělení SSL certifikátu v ByznysWebu

Dali jste si záležet na tvorbě svého e-shopu nebo webové stránky? automatické přidělení SSL certifikátuNezapomněli jste na SSL certifikát? Pokud ano, riskujete zneužití svých dat i dat svých zákazníků.

ByznysWeb proto poskytuje SSL zdarma ke všem e-shopům a webovým stránkám s vlastní doménou druhé úrovně, ale i bez ní. Jak jste se již určitě na našem blogu dočetli, nabízíme Vám certifikáty od Let’s Encrypt. Kromě toho, že jsou zdarma, uznávají je i IT firmy jako např. Mozilla, Cisco nebo Facebook.

O tom, že SSL Vašemu byznysu pomáhá růst a budovat důvěryhodnost, není pochyb. Výhody SSL pro Váš byznys a proces fungování jsme podrobně analyzovali v našem dalším článku.

Dnes se podíváme na to, jakým způsobem je vydáváme a kontrolujeme.

Předvydávání je automatizované

Předvydávání SSL certifikátů je v ByznysWebu automatizované. Momentálně v našem systému spravujeme a kontrolujeme platnost SSL pro několik tisíc certifikátů, kromě těch, které si klienti zakoupili u jiné autority.

Předvydávání je nutné každých 90 dní, taková je totiž platnost certifikátu Let’s Encrypt.

Pro ověření vlastnictví domény je nutné správně nasměrovat DNS záznamy Vaší domény.

Týká se to záznamů:

  • vasedomena.cz
  • www.vasedomena.cz
  • m.vasedomena.cz doporučujeme také tento záznam i v případě, že Váš e-shop nebo webová stránka jsou responzivní. Stále totiž máte možnost přepnout se na neflatový design webu, který vyžaduje adresu m.vasedomena.cz.

Tato nastavení pravidelně kontrolujeme, a pokud narazíme na problém, spojíme se s Vámi a poradíme, jak nastavení změnit. Nemusíte se ničeho bát, není to žádný masivní zásah, jen malá změna, o kterou požádáte registrátora domény.

Aby Vás Google miloval

Google ve výsledcích vyhledávání upřednostňuje zabezpečené webové stránky a e-shopy:

význam ssl certifikátu pro e-shop a webové stránky

i sám Google upřednostňuje zabezpečené weby

Platný SSL certifikát je rovněž nezbytností, pokud plánujete využívat Google nákupy.

Přechod Vašeho e-shopu a webové stránky na HTTPS je, nejen z pohledu SEO, nevyhnutelný krok vpřed. Ikonka certifikátu totiž u zákazníků vzbuzuje pocit bezpečí a jistoty a zvyšuje pravděpodobnost nákupu.

Nepodporuje Váš redakční systém přechod na bezpečnější https protokol zdarma?

Nabízíme Vám řešení stačí nám jen Váš Heureka XML feed.

migrace e-shopu na bezpečnější https protokol

Mějte byznys na svém e-shopu a webu pod kontrolou a v bezpečí. Rádi Vám jej pomůžeme ochránit.

podpis-cz

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.