Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Podnikání na internetu je jako stvořené pro ženy

Podnikání na internetu má x možností pro nás všechny. Ať už jsme zkušenější majitelé firem, ostřílení profíci, úplní začátečníci, nebo rodiče na mateřské dovolené. Velmi mě těší, že máme mezi klienty šikovné, emancipované a úspěšné dámy, které díky OS E-ženy pomáhají najít ženám inspiraci, podporu a poradenství na cestě k podnikání na internetu, resp. k možnostem dalšího uplatnění po mateřské dovolené nebo při odchodu z korporátní společnosti do soukromé.

S Gabi Revickou jsme hovořily nejen o připravované konferenci Prosperujte díky svému talentu, ale i o začiatkoch OS E-ženy.

1. Gabrielo, jak jste se dostala k podnikání na internetu, psaní knih, poradenství a koučingu?

gabriela-revicka

Gabriela Revická – 1 ze zakladatelek OS E-ženy

Napsat knihu, živit se psaním a moct u toho cestovat bylo mým snem od dětství. Na základní škole jsem založila časopis, ze střední jsem se hlásila na žurnalistiku, ale můj životní příběh se zvrtl. Stala jsem se maminkou dříve, než jsem plánovala. Když jsem se později hlásila na žurnalistiku, na přijímačkách změnili ruský jazyk za německý nebo anglický, tak jsem si řekla, že se nejdříve pořádně jeden z nich naučím a zkusím to později. S angličtinou se morduji doteď, němčina by taky stála za osvěžení, ale podařilo se mi něco jiného. Mám vydaných několik knih, tři beletrie a více verzí dvoujazyčných knih o Slovensku. Jedna z nich obletěla celý svět a jedna významná Slovenka, Júlia Lorencovič, ji darovala slavnému Danu Brownovi, autorovi Da Vinciho kódu. Téměř dvacet let jsem vedla svou cestovku se specializací na chaty a chalupy  na Slovensku a s různými špičkovými lektory z oblasti slovenské literatury, organizuji kurzy psaní v rámci své autorské školy Literario.eu. Pochopila jsem, že při malých dětech bude moudřejší přizpůsobit pracovní život osobnímu a ne naopak. Dnes mám dospělé dcery a pracovně se věnuji zejména lektorování. Dělám konzultační rozhovory pro podnikatele. Oslovují mě spíš ženy, což považuji za výsledek dlouholeté práce na nekomerčním projektu E-ženya podnikatelé, kteří si chtějí založit cestovní kancelář nebo agenturu. Jako jejich nejčastější problém řeším, jak získat zákonného zástupce a marketing cestovních kanceláří. Mám sice certifikát kouče, ale koučing více využívám jako podpůrný prvek při konzultacích nebo při individuálních workshopech Jak prosperovat díky talentu nebo při obdobě emočního koučingu při práci se ženami, zejména na setkáních se ženskými komunitami.

2. OS E-ženy pravidelně realizuje i event Snídaně s E-ženami. Co je cílem a jak probíhaj?

Snídaně mají již několikaletou tradici. Je to příjemné dvouhodinové setkání v komorním kruhu max 12 žen, na kterém se dámy krátce představí a načrtnou nám otázky, na které by rády našly odpověď. Je to obdoba konzultačního poradenství, jakoby ochutnávka našich workshopů nebo inspirativních setkání. Novinkou je Individuální Snídaně s E-ženou, ty jsou kratší, ale plně přizpůsobené termínovým možnostem zájemkyně, dokonce i s možností absolvovat je online.

3. Co nevidět organizujete i konferenci Prosperujte díky svému talentu. Skvělé téma mimochodem, protože, když člověk dělá to, co ho baví a na co má „buňky“, úspěch na sebe nenechá dlouho čekat. 🙂 Řekněte nám ale, co všechno se na konferenci dozvíme a pro koho je určena.

Gabriela Revická OZ E-ženy

Gabi Revická (vpravo) se v roli moderátorky konference Prosperujte díky svému talentu představí znovu 19. 5. 2017

Na konferenci Vás budeme provázet s Julií Lorencovič, s naší první slovenskou navigační důstojnicí. Představíme unikátní příklady networkingu mezi e-ženami, reálné příklady z praxe a naše další vzácné hosty. Slávka Halčáková, známá slovenská herečka a inovátorka nám spolu s publicistou Pavlem Hlubinou předvedou, jak se dělají dobré rozhovory. Zároveň vás pozveme na seminář věnovaný tomuto tématu, právě s těmito skvělými lidmi.

Jazzová zpěvačka Lucie Lužinská nám předvede, jak pracuje se svými klienty, kterým pomáhá odstraňovat bloky prostřednictvím práce s hlasem. Tvrdí, že tato souvislost má taky hluboké propojení s naším skrytým talentem. Milan Repák, mistr numerologie, na konferenci prozradí, jak dospět k sebepochopení, proč děláme to, co děláme. Ferko Kozáček je autor YouTube Academy a představí nám svůj příběh, jak se dostal k YouTube.

Věřím, že každý z hostů bude pro Vás stejně inspirativní jako pro mě. Je mi velkou ctí moct je veřejně představit i vám. Půjde o odpoledne, začínáme totiž ve 13 hodin a oficiálně končíme v 19 hodin. Ale následně pokračujeme networkingovou párty, kde se můžete seznámit s více e-ženami, se spíkry a rozšířit si svou kontaktní databázi. Věřím, že i vám se podaří najít nové přátele v byznysu.

 4. Rok 2017 se u Vás nese ve znamení spolupráce, networkingu e-žen mezi sebou, ale i Vašeho občanského sdružení s dalšími podnikatelskými subjekty. Má taková podnikatelská symbióza šanci třeba i na Slovensku a v Čechách?

Určitě ano. V době mého podnikání se mi podařilo poznat spoustu odborníků a s většinou z nich máme skvělé vztahy, i když již spolu neděláme žádný byznys. Často si nadále radíme a podporujeme se. Tím, že máme dlouholeté vztahy a známe se z různých úhlů pohledu, umíme si dát výbornou zpětnou vazbu na nové projekty a rady při řešení problémů.  

O tom, že networking opravdu funguje, svědčí i různé podnikatelské skupiny na Facebooku nebo eventy a školení, na základě kterých poznáte skvělé a ochotné odborníky. Dobrá rada je sice nad zlato, ale dá se získat i zdarma, ovšem – když víte, kde o ni žádat. A jak funguje networking v praxi, se dozvíte na konferenci Prosperujte díky svému talentu 19. 5. 2017, na které vám E-ženy ukážou konkrétní příklady.

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)