Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Jak se ve slovenském Ružomberku šije kvalitní ložní povlečení Adelafilipp ®

posteľné obliečky Adelafilipp ®Rodinná firma Áčko a.s., která provozuje e-shopy povleceni-acko.cz aj adelafilipp.sk, působí na trhu od roku 1991. Unikátní povlečení ze zajímavých materiálů, např. lyocelového vlákna (buničiny) s kvalitním potiskem, 3D vzory a motivy zdobí nejednu ložnici v Čechách a na Slovensku, ale i v zahraničí.

O tom, jak probíhá celý proces jejich výroby a co všechno to obnáší, jsme si povídali s jednou z dvorních návrhářek a zároveň i administrátorkou e-shopu adelafilipp.sk, Dominikou Márií Škorníkovou. 

1. Dominiko, ložní povlečení Adelafilipp ® hýří barvami a jsou vyrobena z kvalitních materiálů, jako například 100% bavlna, bavlněný satén, damašek, tencel (materiál z eukalyptového dřeva) nebo výše uvedený lyocel. Můžeš nám říct, jak dlouho trvá výrobní proces? Od návrhu přes dodání/přípravu materiálu až po finální nafocení a přidání produktu do e-shopu?

Dominika Mária Škorníková - designérka a administrátorka e-shopu adelafilipp.sk

Dominika Mária Škorníková – designérka a administrátorka e-shopu adelafilipp.sk

Zdravé produkty, se kterými je jejich uživatel spokojen, si vyžadují dávku pozornosti, a to jak u bytového textilu, tak v jiných odvětvích. To je možné vidět i při výrobě našeho povlečení. Neustále se snažíme přinášet na trh žhavé novinky z hlediska designu, ale rovněž poukázat na pokrok v oblasti vývoje nových a lepších textilií.

Abych se dostala k jádru otázky :), každý typ ložního povlečení prochází několika kroky, od výroby správného materiálu až po hotové povlečení, které si odnesete domů z prodejny nebo koupíte v našem e-shopu Adelafilipp.sk nebo povleceni-acko.cz. Našimi nejpoužívanějšími textiliemi jsou bavlněný satén, hustě tkaná tkanina Renforce, dále tkanina známá jako damašek a naši špičku tvoří satén z materiálu TENCEL™ Lyocell, což je vlákno vyrobené z buničiny eukalyptových stromů. Vybraná metráž textilie potřebné na výrobu povlečení následně putuje do tiskáren, kde se vzoruje potiskem, a to přesně zvolenou technikou tisku, podle vybraného materiálu. Daný vzor ale nejdřív musí vzejít z nápadů a později i z grafického zpracování designérů, mezi které patřím i já. Takový vzor na povlečení si taky žádá svůj čas, a proto je těžké říct, jak dlouho trvá jeho přetvoření od nápadu až po výkres nebo finální rozkreslení. No a cílovou čáru výroby povlečení tvoří to nejdůležitější: šití. Naše šikovné švadleny ušijí přes den i několik stovek setů povlečení. 

Takže výrobní proces oblíbeného ložního povlečení, která nám vydrží vždy krásná a bez dírek nebo oděrek, si vyžaduje i několik měsíců, aby splňovala námi požadovanou kvalitu, na kterou můžeme být hrdí.

Kolekce ložního povlečení a bytového textilu https://www.adelafilipp.sk/

Kolekci ložního povlečení a bytového textilu najdete v e-shopu adelafilipp.sk

 

2. Jak vznikla značka Adelafilipp ®?

Rodiče Petra Filippa dlouhé roky pracovali v Bavlnářských závodech v Ružomberku a jednoho dne se rozhodli své zkušenosti zúročit v praxi. A tak vzniklo Áčko ®. První designérkou byla maminka, Adela Filipp. Proto tato druhá značka nese její jméno. 🙂

 

tvorba e-shopu, tvorba webstránky | ByznysWeb.cz

Chcete si i vy zkusit podnikání na internetu? Tvorbu e-shopu si v ByznysWebu můžete otestovat na 30 dní úplně zdarma

3. Jako výrobní firma samozřejmě produkujete odpad. Jakým způsobem se ho snažíte eliminovat?

Při výrobě ložního povlečení, polštářů nebo i prostěradel vzniká samozřejmě textilní odpad, podobně jako u jiných výrobních procesů. A jelikož i my chceme být eco friendly, dáváme našemu „odpadu“ druhou šanci, a to například výrobou EKO tašek ze zbytků tkanin při šití povlečení. Tyto tašky jsou snadno rozložitelné, jelikož je vyrábíme z přírodních materiálů a jsou i důvodem úsměvu našich zákazníků, protože je dostávají gratis ke svému nákupu. 🙂

Takto zpracováváme i odpady z výroby jiných produktů, jako například šitím podsedáků a podobně. A to je náš způsob, jak se vypořádat i s druhotnými surovinami při výrobě oblíbených bytových dekorací nebo textilu, kterým pomáháme přírodě snadněji dýchat.

 

4. Povlečení Adelafilipp ® je prakticky nezničitelné. 🙂 Stačí o něj pečovat tak, jak doporučujete. Já osobně velice oceňuji, že se při správném sušení nemusí žehlit, praní při 60 °C se ani po více než 3 letech vůbec neprojevilo na kvalitě potisku a skvělé je, že jsou i 2barevná. Takže v rámci jednoho setu mám vlastně dva páry povlečení. Jaké jsou další výhody vašeho povlečení?

Jak jsi poznamenala, povlečení Adelafilipp ® je téměř nezničitelné a to se snažíme dodržovat u všech našich výrobků. Kromě dlouhé životnosti povlečení se rádi chlubíme i nezávadností našich produktů, kterou každoročně testujeme ve specializovaných zkušebnách. Díky tomu se naše výrobky pyšní certifikátem OEKO tex. Nezávadnost textilií zaručujeme rovněž díky dobré fixaci vzorů na povlečení. V překladu to znamená, že používáme barviva, která jsou pevně vázaná do struktury vláken. Proto se nejenže nevyperou, ale taky neztrácejí na kvalitě ani otíráním při běžném používání. Pevnou vazbou na vlákna se tak zabrání i uvolňování škodlivin, které by mohly způsobovat alergie nebo jiné zdravotní nepříjemnosti, a díky tomu mohou naši zákazníci spát ve zdravém a nezávadném povlečení.

A taky mi nedá nezmínit praktické řešení zapínání našeho povlečení – bezpečný zipový uzávěr. Ten je v současnosti velmi oblíbený pro svou funkčnost. Proto můžeme čas strávený nudným zapínáním knoflíků zaměnit za oblíbené lenošení ve voňavém povlečení.

 

5. Jakým způsobem učíte své zákazníky správně prát povlečení, přikrývky, polštáře, prostěradla nebo přehozy? Stačí prací symboly na balení a samotných produktech? 

Tak jak říkáš, správná péče o produkt přinese své ovoce v podobě dlouhé životnosti produktu a jeho výbornou kvalitu.

Při závěrečném balení našich výrobků používáme dva typy informačních bloků o péči o výrobek. A to jsou: všívací etiketa a následně i produktová vkládací etiketa, na které jsou uvedeny základní informace o produktu, jakož i symboly údržby. 

Dalším způsobem, jak se naši zákazníci mohou dozvědět o čištění svých oblíbených výrobků, je přečíst si popis produktu v e-shopu, ten je umístěn vždy u daného produktu. 

A nakonec, pokud zákazník využívá kamenné prodejny, naši zaměstnanci mu rádi vysvětlí, jak pečovat o naši deku, přikrývku, povlečení nebo jakýkoliv jiný výrobek. 🙂

 

6. Spousta našich klientů si začátky podnikání idealizuje. Vytvořením e-shopu to ale jen začíná. Pokud chceme úspěšný e-shop, musíme se mu věnovat. Kromě vyřizování objednávek si musíme najít čas i na SEO, práci s daty, aktualizaci a tvorbu obsahu apod. Kdybys měla začínajícím podnikatelům poradit, jak vytvořit úspěšný e-shop, jak by měli postupovat?

Sice patřím ještě jen k e-shopovým začátečníkům, ale určitě považuji za prioritu personalizaci e-shopu. Zákazník musí mít pocit, že se mu prodejce opravdu věnuje, resp. mu vždy dá na jeho otázky promptní a hodnotné odpovědi, případně mu dokáže pomoct při řešení problémů s objednávkou nebo výběrem zboží. 

Tedy si myslím, že úspěšný e-shop je založen na týmové práci celé firmy. Protože zákazníka musí zaujmout obsah webu, pak jeho praktičnost a nakonec rychlé reagování na jeho potřeby. Jak si už zmiňovala, e-shop vždy stojí na aktuálním obsahu, postupném budování SEO a taky radách a tipech z praxe, které zajímají běžného uživatele, například jak si vybrat přikrývku, jak prát ložní povlečení nebo jak vybrat polštář pro dítě apod.

Jako příklad komunikace mezi zákazníkem a e-shopem mi nedá nezmínit naši kolegyni Milku, která dokáže se zákazníkem vykomunikovat a vyřešit jakýkoliv problém, poškozený materiál bez problémů vymění, ztracenou objednávku okamžitě najde. 🙂

No a samozřejmě, e-shop musí jít ruku v ruce s nejnovějšími trendy a sociálními sítěmi, za což náš e-shop rovněž vděčí šikovným mladým lidem – Viviane Filippové a Tomášovi Spišiakovi. 

 

Ložní povlečení je skvělým tipem nejen na vánoční dárek.

Pokud se chcete inspirovat, vybrali jsme pro vás pár nejoblíbenějších produktů:

Nejnovější kolekce povlečení satén Premium

ložní povlečení Adelafilipp

Povlečení Satén deluxe – oblíbený design v nových barevných provedeních

Nebo žakárové přehozy

žakárové přehozy na postel

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)