Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Platební brána Comgate pomáhá k vyššímu počtu dokončených plateb

Nabídněte svým zákazníkům v e-shopu bezhotovostní online bankovní převody a platby kreditními kartami. Platby kartou a bankovními tlačidly jsou bezpochyby nejdůležitějším způsobem platby za zboží kupované přes e-shop.

Comgate logo: platební brána pro e-shop

Vyšší frekvence nákupů i objem transakcí, příznivější poměr dokončených plateb, nižší poplatky.

Výčet výhod platební brány Comgate je velmi dlouhý.

Aby platební brána nekladla zákazníkovi do cesty k dokončení transakce překážky, ale naopak ho k ní hladce dovedla – to byl cíl dlouhého vývoje a pečlivého testování. Na jeho konci spatřila světlo světa platební brána Comgate 2.0. Je nejlevnější, zároveň nabízí nejširší škálu platebních metod. V e-shopu tedy zvyšuje frekvenci nákupů, objem transakcí i poměr dokončených plateb.

Široký výběr platebních metod

Na e-shopu, který využívá platební bránu Comgate, si zákazník při placení může opravdu vybrat. Kromě klasických plateb kartou, Apple Pay a Google Pay využije i QR platby, online bankovní převody, odložené platby, platby na třetiny nebo splátkový prodej. Metoda známá jako BNPL (buy now, pay later), je ve světě nejrychleji rostoucím způsobem plateb. Platební brána Comgate nabízí odložené platby od tří poskytovatelů: Twisto Pay, Skip Pay a PlatímPak. Podle údajů prvního jmenovaného může nabídka odložených plateb zvýšit frekvenci nákupů i jejich objem zvýšit až o 40 procent, o čtvrtinu pak vylepší procento dokončených plateb.

Pokud chce zákazník využít rozdělení platby za nákup na třetiny, může si vybrat tuto metodu od Twisto nebo Skip Pay. Může to přijít vhod například ve chvíli, kdy je potřeba vyřešit nenadálý vysoký výdaj – třeba při poruše domácího spotřebiče nebo laptopu. Zde naleznete všechny funkce platební brány Comgate.

Kromě platby kartou v e-shopu nabízí Comgate i online bankovní převody.

Hladký průchod platební bránou

K nárůstu konverzí směřují i další funkce platební brány Comgate. Zákazník se v ní pohybuje novým grafickým prostředím, které je čisté a přizpůsobené mobilním zařízením. Průchod bránou je naplánovaný tak, aby byl co nejjednodušší s možnostmi návratu v jednotlivých krocích.

To se hodí v momentě, kdy kupující například špatně opíše údaj z karty nebo si prostě jen rozmyslí volbu platební metody. U ní mimochodem platí, že si zákazník může vybrat přímo v bráně jinou oproti té, kterou zvolil v prostředí e-shopu (například zjistí, že pro něj na desktopu je jednodušší QR platba, nebo na mobilu raději zaplatí pomocí Google Pay).

Teď je ten pravý čas začít nabízet svým zákazníkům v e-shopu bezhotovostní platby on-line. Množí se zprávy od dopravců, že při doručování z e-shopů platbu dobírkou přestávají nabízet, a tak se platby kartou a bankovními tlačítky stávají nejdůležitější platební metodou.

Přizpůsobení a zpětná vazba

Platební brána Comgate je přizpůsobivá, takže se v různých situacích a u různých uživatelů chová jinak. Odlišnosti vycházejí například z výše transakce nebo z typu zařízení, na které ji má zákazník otevřenou.

Důležitou vlastností je možnost zanechat zpětnou vazbu – během pohybu bránou i po dokončení transakce může kupující ohodnotit, jak se mu platilo, případně napsat připomínku. „Už jsme z tohoto odkazu získali několik skvělých postřehů, na které bychom jinak neměli šanci přijít,“ zdůrazňuje význam této funkce ředitel Comgate Jakub Ouhrabka.

Hladká integrace platbní brány do e-shopu

Platební brána Comgate je plná užitečných funkcí a vlastností, navíc je nejlevnější na trhu (sazebník poplatků Comgate).

Vzhledem k plné integraci platební brány Comgate do e-shopového systému od ByznysWeb bude implementace rychlá a bez komplikací.

Do jiných e-shopových platforem je plně integrovaná, její aktivace je otázkou několika kliknutí. Programátory většinou není potřeba volat do akce. Podrobné informace k cenám i vlastnostem brány najdete na stránkách Comgate.

Comgate nabízí uzavření smlouvy s e-shopařem na dálku

Platební bránu Comgate můžete začít používat bez nutnosti podpisu papírových smluv, bez úředního ověřování podpisů nebo jiného osobního kontaktu. Vše probíhá po e-mailu a zadáváním údajů do klientského portálu.

zřízení Comgate platební brány na dálku
Platby kartami pomocí platební brány Comgate: e-shopaři mohou uzavřít smlouvu s Comgate na dálku

Smlouvu s Comgate můžete snadno uzavřít online, stačí elektronická kopie dokladů totožnosti.

Začít můžete zde

Vyzkoušet platební bránu Comgate - klikněte na tlačítko

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.