Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Revoluční cashback aneb jak ušetřit při online nakupování

cashback, cashback portálKoncem loňského roku se na českém trhu objevily cashback portály, které žnou obrovský úspěch.

Cashback neboli odměna za nakupování prostřednictvím určité webové stránky je populární nejen v ČR, ale i v Anglii a USA, momentálně se rozmáhá i na Slovensku.

Boom cashbacků k nám dorazil ve velice vhodném čase (v USA a Anglii je znám mnohem déle – přesný datum se nám nepodařilo dohledat, budeme rádi, pokud se s námi podělíte o Vaše vědomosti).

O čem je cashback portál?

Čarovné slovíčko cashback (doslovný překlad peníze zpátky) představuje možnost nechat si vyplatit čast sumy, kterou jste utratili při nákupu přes internetový obchod. Výše této sumy je zveřejněná na cashback portálech, prostřednictvím kterého se nákup realizuje.

Ukázka aktuální nabídky na cashback portálu Vratnepenize.cz:

vratnepenize

 

Nelezou si do zelí?

Většina lidí hledá možnosti, jak ušetřit alespoň pár kaček ze svého měsíčního rozpočtu. Cashbacky profitují zejména z toho, že nabízejí ve srovnání se slevovými portály mnohem výhodnější podmínky nákupu. Přes slevomaty si zboží koupíte ve slevě, přes cashback portál se Vám část nákladů vrátí.

Další rozdíl, ve srovnání se slevovými portály, je ten, že ve slevomatech jsou nabízeny konkrétní produkty se slevou, cash back portál nabízí globální procentuální slevu na celý sortiment e-shopu.

Podmínky nákupu:

  • registrace na cashback portálu

 

Zahraniční, ale dobré!

Přehled Cashback stránek z Kanady, Irska, Austrálie, Nového Zélandu a Evropské unie najdete zde.

V USA mezi top patří například:

 

Ve Velké Británii:

Ukázka aktuální nabídky na cashback portálu Topcashback.co.uk:

V ČR jsou nejznámější:

 

Na Slovensku jsou známé:

 

V České republice a na Slovensku využívají cashback portály i provozovatelé největších e-shopů na internetu jako Kasa (Hej.sk, Kasa.cz), Mall, Vivantis nebo Martinus.

Nás zaujal relativní nováček mezi slovenskými cashback portály – PlneVrecka.sk.

 

Jak zaregistrovat svůj e-shop na cashback portál?

Postup bývá stejný, ale na konkrétní možnosti jsme se zeptali odborníka – pána Matěje Lešťana z týmu PlneVrecka.sk.

„Na zavedění provizního programu pro prodej Vašich produktů máte 2 možnosti. Zavedením neuzavíráte dohodu pouze s námi, ale tímto způsobem můžete vlastně získat stovky dalších dealerů, kteří budou prodávat Vaše produkty,” vysvětluje pán Lešťan.

Existují 2 možnosti:

 

1. možnost:

“Zaregistrujete se jako majitel e-shopu na nejznámějších celosvětových portálech, které nabízejí kompletní trackování zákazníků, jako jsou např.:

www.cj.com – běží pod ním portál, například hej.sk, nebo www.tradedoubler.com – např. mall.cz,” pokračuje p. Lešťan.

Pokud by Vás zajímaly náklady na registraci, podle pána Lešťana se jedná řádově o pár Kč, tedy žádná horibilní, permanentně se opakujíca platba.

 

2. možnost:

“Poté je zde možnost zakoupit si software, který toto nabízí –  ten využívá většina e-shopů, které prodávají prostřednictvím provizních programů – tzv. Affiliate,” dodává pán Lešťan.

Jakmile zvolíte Affiliate program, zkontaktujete se s cashback portálem a spolupráce se může začít.

 

Mohlo by vás zajímat:

Cashback jako součást marketingové strategie e-shopu

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)