Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Tomikup – wishlist pro eShopy i Ježíška

jak koupit vhodný dárek, wishlist tomikup pro eshopyStalo se Vám někdy, že jste dostali dárek, který byl totálně od věci?

Aby se situace neopakovala, představujeme Vám skvělou aplikaci Tomikup, která svůj význam i pro majitele e-shopů.

Chcete vědět jaký? Odpověď najdete v rozhovoru s autorem – Danielem Fajmonem.

 

aplikace tomikup - wishlist pro eshopyZapojte Vaše rodinné příslušníky do honby za dárky!  Stačí, aby měli k dispozici tablet, notebook, klasický desktop nebo smarphone.

 Účet na Tomikup.cz si vytvoříte prostřednictvím přihlášení přes Google+, Facebook, příp. klasickou registrací po zadání e-mailové adresy a hesla.

Další možností je odeslání emailové pozvánky např. od známého.

Využití Tomikup pro eshopy

implementace wishlistu tomikup na eshop u byznyswebImplementace je snadná, trvá pouze pár vteřin a je zdarma. Stačí vložit vygenerovaný kód a Vaši zákazníci mohou aplikaci Tomikup začít hned používat. V případě zájmu o implementaci Tomikup wishlistu na Vaše e-shopy od ByznysWeb.cz nás kontaktujte.

Button pro Váš eshop si můžete vygenerovat automaticky nebo upravit podle potřeby.

V případě, že nevyužíváte náš redakční systém Flox, instrukce, kam vložit kód, aby wishlist správně fungoval, najdete i zde.

Výhody aplikace Tomikup pro Váš eshop

  • nový zdroj návštěvnosti – uživatel si přidá do wishlistu produkt z Vašeho eshopu a následně jej i s odkazem posílá přátelům,
  • prostřednictvím Word of Mouth se šíří povědomí o Vaší značce, produktu nebo samotném eshopu (získáváte zároveň i nové fanoušky na sociální sítě),
  • nástroj jak rychle a zadarmo zvýšit počet objednávek,
  • wishlist modul je univerzální – v průběhu 5 minut jej nasadíte na eshop libovolné platformy (button je možné vygenerovat v potřebném jazyce, jazyk aplikace je čeština),
  • díky pravidelným aktualizacím aplikace přibývají skvělé funkce – připravuje se např. statistika eshopu, odesílání slevových nabídek, resp. aktuálních akcí přímo na email uživatelů Tomikup.

Ukázky implementací wishlistu na e-shopy najdete zde.

Využití Tomikup pro běžné uživatele

Patříte mezi ty, kteří rádi rozdávají nebo dostávají dárky? Nevíte, co koupit rodině, přátelům pod stromeček nebo k svátku? Všechno za Vás vyřeší aplikace Tomikup 🙂

Zařizujete si nové bydlení, chystáte svatbu, potřebujete výbavičku pro nového člena rodiny nebo toužíte po něčem, co si momentálně nemůžete dovolit?

Přes Tomikup můžete tvořit vlastní wishlisty, do kterých si vložíte zajímavé produkty – knihy, oblečení, spotřebiče… jednoduše cokoliv, co na internetu najdete. K oblečení můžete přidat konkrétní velikost a usnadnit tak výběr drahé polovičce, která si není právě jistá tím, kterou velikost nosíte.

wishlist tomikup - doplňkové informace o používateľovi

Produkty z Vašeho nákupního seznamu nebo seznamu přání dokážete ponechat viditelné jen pro Vás nebo sdílet s přáteli, členy rodiny apod.

Další pozitivum je tvorba nákupních seznamů. Do rodinných nákupů tak můžete zapřáhnout i další členy rodiny – stačí jim seznam jednoduše sdílet.

wishlist tomikup - nákupní seznam

S aplikací Tomikup se vyhnete nepříjemným situacím a budete mít jistotu, že kupujete jen to, co si dotyčný přeje.

Pokud si v seznamu přání Vašeho přítele nebo rodinného příslušníka vyberete dárek, který by jste mu rádi koupili, můžete si jej hned přiřadit:

seznam přání pro mladomanžele, wishlist tomikup

Výhody aplikace Tomikup pro běžné uživatele

  • úspora času – nemusíte trávit hodiny hledáním vhodných tipů na dárky,  navíc Tomikup Váš nákup dokáže seřadit podle regálů, čím šetří Váš čas,
  • šetří Vaše finance – Vy ani Vaši přátelé již nikdy nevyhodíte peníze za nevhodný dárek, který zůstane celý rok ve skříni,
  • pokud využíváte nákupní seznamy pro běžné nákupy, nikdy na nic nezapomenete 😀 ,
  • můžete si být jisti, že dárek, který darujete, je ten, po kterém obdarovaný “touží”.

Jak aplikace Tomikup funguje se dozvíte i ve videu:

Na závěr jsem požádala autora aplikace Tomikup, pána Daniela Fajmona, aby nám pár podrobností prozradil:

1. Jaký byl první stimul, díky kterému vznikla Vaše skvělá aplikace na plnění “tajných” přání TOMIKUP?

“No, prvním stimulem byla samozřejmě má zkušenost. Přes rok mě napadlo spousta nápadů na dárky pro mé blízké a jelikož nákupy odkládám na poslední chvíli, 23. prosince jsem si nevzpomněl ani na zlomek z nich. Stejně tak jsem si ale nevzpomněl na svá přání, když se mě na ně blízcí ptali. Pak mi bylo líto peněz, které utratili za zbytečnosti. No a poslední kapkou bylo, když mě vybízel nějaký menší eShop, abych se u něj zaregistroval a přidal si zboží na jejich wishlist. Rozhodl jsem se, že vytvořím společný wishlist pro všechny eShopy.”

2. Kdo kromě Vás stojí za aplikací Tomikup?

“Na Tomikupu většinu práce odvedli ještě dva lidé. Skvělý programátor Ladislav Šalom a kodér/ grafik v jedné osobě, Tomáš Plecháč.”

3. Můžete poskytnout informace, kdo jsou Vaši uživatelé, jaké věkové skupiny, jaké dárky se tímto způsobem nakupují a na druhé straně, kolik eshopů již wishlist využívá (na webu máte zatím 11 ukázek implementace)?

“Na katalogu zapojených eShopů musíme ještě zapracovat. Jelikož od majitelů eShopů nevyžadujeme žádnou registraci, neřeknu Vám přesné číslo. Podle Analytics se ale jedná o desítky webů, které Tomikup tlačítko využívají. Pravdou však je, že jsme ho ještě pořádně nepropagovali.   Co se týče uživatelů, wishlisty si u nás tvoří cca ze 65% dámy. Nejčastěji Tomikup využívají lidé od 18 do 30 let, kteří si snáze osvojují nové aplikace.”

4. Přes aplikaci je možné vytvořit i nákupní seznam, co mě jako uspěchanou matku velmi zaujalo :D. Navíc je možné ho sdílet s dalšími členy domácnosti, kt. se na nákupu mohou podílet a dopisovat poznámky k jednotlivým položkám. Máte k dispozici statistiky, kdo nejvíce využívá tuto funkcionalitu – kdo je nákupní hlavou rodiny :D?

“Opět  vítězí ženy 🙂 Ovšem aplikace může fungovat tak, že žena sestaví nákupní seznam, ovšem manžel si ho cesto z práce jako správná hlava rodiny zobrazí v mobilu a vše nakoupí…”

5. Tomikup Wishlist jste testovali i na Vašem eshopu hopsej.cz. Podělíte se s námi o informace o tom jak vplývá wishlist na počet objednávek?

“Tlačítko jsme nasadili před cca 10 měsíci. Za tu dobu přivedlo asi 110 uživatelů, kteří udělali 2 objednávky. To není závratné číslo, ale vzhledem k nulové investici na nasazení mi to přijde fajn.

Navíc, prodáváme celkem drahé hračky, takže cena těchto 2 objednávek byla 14000 Kč :-).”

6. Jaké jsou Vaše plány do budoucna? Plánujete i slovenskou verzi tomikup.sk, příp. aplikaci pro iOS?

“Na aplikaci pro iOS se pracuje. Zatím nabízíme alespoň mobilní verzi webu. Jelikož jsem se narodil na Slovensku a považuji Česko a Slovensko za jeden trh, určitě bych rád spustil i SK verzi. Otázkou je, zda nebude vzhledem k velikosti trhu rozumnější nejdříve udělat anglickou verzi. Uvidíme…”

Co více dodat?

Já mohu aplikaci jedině doporučit. Osvědčila se mi nejen u nákupů vánočních dárků. Využívám ji i na víkendové nákupy.

Vyzkoušejte aplikaci TOMIKUP i Vy!

tomikup-cz

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)