Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Jak připravit webové stránky nebo e-shop na dovolenkový režim

jak připravit e-shop a webové stránky na dovolenou

A je to tu! Dlouho očekávaná letní dovolená – čas, kdy každý podnikatel rád na chvíli vypne, odpočine a načerpá nové síly.

Ale pozor! U balení kufrů nezapomeňte do dovolenkového režimu přepnout i své webové stránky a e-shop. Nechcete si přece pokazit vztahy s Vašimi zákazníky. Mohli by to vnímat jako ignoraci, a to by se Vám mohlo vymstít.

Proto jsme pro Vás sepsali, co je potřeba zařídit před odchodem na dovolenou.

1. Informujte Vaše zákazníky

a) newsletterem – ale, nemáte jistotu, že si jej každý přečte

b) přes vyskakovací okno – s textem, který může být zároveň odlehčený a vtipný, např.:

“Hezký prázdninový den Vám přejeme.

My si právě (od 10. 7. do 20. 7. 2016) vychutnáváme zasloužený relax a dobíjíme “baterky”  abychom zde pro Vás mohli být opět s plným nasazením již 21. 7. 2016.

Moc děkujeme za pochopení a přejeme Vám krásné léto.”

Pokud upřednostňujete formálnější projev, můžete se inspirovat naší klientkou:

vyskakovacie okno s informáciou o dovolenke

Ideální prostor na taková oznámení máte i na sociální síti. Nic komplikovaného, stačí 1 zajímavá fotografie z dovolené a krátký text.

2. Zabezpečte si automatizovaný chod e-shopu nebo webové stránky

3. Zkontrolujte splatnost předfaktur

V administraci Vašeho webu, v sekci START máte k dispozici přehled všech předfaktur. Určitě ani Vy nechcete zažít nepříjemné překvapení po návratu z dovolené. Proto pokud máte splatnost faktur právě v období, kdy budete mimo kancelář a nebudete moci zrealizovat platbu, kontaktujte nás, rádi Vám splatnost předfaktury prodloužíme.

Samozřejmě v případě, že se jedná jen o platbu za náš redakční systém a ne např. za doménu. Zde již platí jiná pravidla, které bez Vaší platby nedokážeme ovlivnit.

4. Nezapomeňte si přibaliť i něco na čtení

Nyní se můžete konečně v pohodě vzdělávat v rámci relaxu na pláži nebo na chatě. Mobil s sebou určitě máte, takže můžete surfovat i virtuálně. Doporučujeme např. tipy a rady, které pomohou Vaší webové stránce nebo e-shopu prodávat více. Najdete je vždy aktuální na našem blogu o podnikání na internetu.

V klidu si promyslete, které z nich se Vám líbí a jak je zavedete do svého podnikání po návratu z dovolené.

5. Popusťte uzdu fantazii

Všechny Vaše nápady si preventivně zapisujte. Protože jinak na ně určitě zapomenete. Kromě klasických poznámek v mobilu doporučujeme i myšlenkovou mapu Coggle. V rámci brainstormingu se k nim můžete kdykoliv vrátit.

Příjemné dovolenkování a krásné sluneční dny s nejbližšími Vám přeje

webové stránky a e-shop zdarma

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.