Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Jak vybrat nejlepší platební bránu pro e-shop?

Nejlepší a nejlevnější platební brána pro eshop?Více než 60 % objednávek e-shopů selže v nákupním košíku následkem neadekvátních platebních možností. Rychlé a bezpečné online platby jsou pro dnešní zákazníky jedním z hlavních kritérií, které rozhodují o tom, zda u vás nakoupí.

I přesto, že v některých online obchodech stále kraluje dobírka, online platby kartami a platební moduly, které umožňují vybrat z více platebních metod, se dostávají do popředí.

Platebních možností pro bezpečné a rychlé online transakce neustále přibývá, jak si ale vybrat tu nejlepší pro svůj eshop?

Která platební brána je pro váš e-shop nejvhodnější?

Univerzální odpověď pro vás sice nemáme, ale pokud i vy právě hledáte spolehlivou platební metodu pro svůj internetový obchod, ideálně je odpovědět si na následující otázky:

  • chcete, aby platby proběhly co nejrychleji, nebo jsou vám přednější co nejnižší poplatky za transakce?
  • Chcete zůstat věrni své bance, nebo hledáte řešení, které bude vyhovovat především vašim zákazníkům?
  • Potřebujete jednu platební bránu, nebo soubor více platebních možností? 
  • Počítá vybraná platební brána i s vaší budoucí expanzí?
  • Nabízí vaše CMS na tvorbu eshopu danou platební metodu? Pokud ano, je součástí verze, kterou využíváte, nebo je možné požadovaný způsob platby doobjednat?
  • Jaká je výše poplatků za jednotlivé transakce?

Jaké jsou nejoblíbenější platební možnosti, resp. moduly v ByznysWebu?

Mezi nejčastěji implementované platební brány pro eshopy u nás patří GoPay, GP WebPay a pro ty, kteří chtějí co nejrychleji zrealizované transakce, rozhodně Comgate a Besteron.

Banner: úspěšný a výdělečný e-shop s ByznysWeb.cz

E-shopaři z ByznysWebu si mohou vybrat z 9 platebních metod:

Platby kartou pro eshopy

1. Paypal

To je platba kartou a rychlé bankovní převody.

2. GP WebPay – KB, ČS, UniCreditBank, Raiffeisenbank

Platba kreditní kartou.

3. Platba kreditní kartou ČSOB

Platba kreditní kartou v eshopech.

Platební brány s více platebními možnostmi:

4. GoPay

GoPay nabízí platbu kreditní kartou a rychlé bankovní převody.

5. TrustPay

Online platby kreditní kartou a online bankovní převody

6. ComGate

Platba kartou a rychlé bankovní převody pro eshop

7. eKonto Raiffeisenbank

Rychlé bankovní převody, bez plateb kartou

8. PayU

Rychlé bankovní převody pro eshopy a offline platby (převodem a postovní poukázkou).

Všechny uvedené platební moduly pro eshop jsou k dispozici v nejvyšší verzi ByznysWeb Premium bez jakýchkoliv poplatků navíc. 

Jak probíhá implementace platební brány v e-shopu?

Pro zprovoznění uvedených online platebních modulů nepotřebujete ani programátora, ani žádného technika. Všechno zvládnete sami. V administraci svého eshopu od ByznysWebu máte připravené rozhraní pro zadání testovacích a následně tzv. ostrých údajů, které vám po prvotním podepsání smlouvy pošle banka, resp. společnost zastřešující platební bránu. Po úspěšném otestování jednotlivých transakcí už stačí jen zadat údaje pro produkční provoz a máte hotovo. V rámci pravidelných aktualizací se do modulů automaticky doplní i nové funkce, resp. platební možnosti.

Jednoduché, že?

Pokud máte eshop na míru, ke zprovoznění platební brány budete zřejmě potřebovat odborníka. V některých platformách aktivace modulu není tak jednoduchá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Počítejte rovněž s tím, že externí pomoc se vám možná bude hodit i při jakékoliv další aktualizaci platební brány do budoucna. 

Za málo peněz sice můžete mít spoustu muziky, ale v případě platebních bran se rozhodujte podle důležitějších kritérií. Například podle těch, které jsme pro vás sepsali v úvodu. Na zřeteli vždy mějte především spokojenost svých zákazníků. Když se neumíte rozhodnout, jakou platební možnost pro svůj eshop vybrat, zeptejte se přímo svých zákazníků. Rychlá anketa na sociální síti pomůže vaše dilema vyřešit raz dva.

Přejeme vám spoustu spokojených zákazníků. 🙂

Váš ByznysWeb tým

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.