Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Význam Google Search Console

význam google search consoleJedním z bezplatných nástrojů, ze kterého vyčtete poměrně mnoho informací a máte jej kdykoliv k ruce, je Google Search Console.

Pokud jste svůj e-shop v Google Search Console neregistrovali, doporučujeme postupovat podle návodu.

Práce s Google Search Console je jednoduchá, vhodná i pro začátečníky, kteří s tvorbou e-shopu nebo webové stránky teprve začínají.

CO O SVÉM WEBU ZJISTÍM DÍKY GOOGLE SEARCH CONSOLE

1. Stav indexace

Indexuje vůbec Google váš e-shop nebo webovou stránkuVí o úpravách, které jste nedávno realizovali? Stačí použít funkci  Kontrola adresy URL v Google Search Console.

2. Analýza SERP

Vědět, která klíčová slova a obrázky vám přivádějí návštěvníky, je k nezaplacení. A když se naučíte optimalizovat své obrázky, počet návštěv bude jen stoupat.

3. Zpětné odkazy

V rámci linkbuildingu oceníte i přehled odkazů, které směrují na váš web.

4. Sitemap

Dejte Googlu vědět o struktuře svého webu, seznamte jej s obsahem všech podstránek a kategorií. ByznysWeb.cz generuje soubor sitemap automaticky. Doporučujeme návod Jak přidat Google Sitemap do Search Console.

Další využití Google Search Console:

  • vyřešíte problémy se škodlivým softwarem,
  • odstraníte chyby prohlížení a 404 stránky,
  • zjistíte duplicitní title a description.

Přejeme vám příjemné analyzování vašich dat, které vám pomohou na cestě k dalším zákazníkům.

avatar
Autor: ByznysWeb.cz Tvorba webových stránek a e-shopu v responzivním designu a vlastním redakčním systému. Vytvořte si na zkoušku webové stránky a eshop zdarma. Na ByznysWeb lze snadno přemigrovat i zaběhnutý e-shop. Vyzkoušejte si, jak to u nás funguje. Vlastní e-shop si u nás vytvoříte rychle i bez programátora a grafika.