Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Google opět útočí – Nová Panda 4

google panda 4

Google opět dělá pořádky na internetu. Naposledy spustil  nový Penguin  4. Jde již o čtvrté vydání Penguin 4, který obsahuje technologie Penguin 2.0.

Webmasteři a Seo experti si již pár týdnů zpátky mohli všimnout kolísání a aktualizace na Googlu. Bez poznatku, že Google spustil novou Pandu 4 si komunita webmasterů lámala hlavy nad tím, zda šlo o novou aktualizaci Pandy nebo jen Google změnil řebříček organického vyhledávání?

Dnes již můžeme s potvrzením ze strany Google směle mluvit o nové Pandě 4, která uzřela světlo světa dne 22.května 2013.

Panda Update

O první aktualizaci Google Panda jsme co to popsali. Při první Pandě se jednalo o algoritmus, který byl zaměřen na “přeoptimalizované” web stránky. Její cílem byla eliminace stránek, které to přeháněly se zvýšenou seo optimalizací. Ať už duplicitním obsahem, duplicitou v PR článcích, zpětnými odkazy z linkfarem, množstvím reklam na stránce  apod. Rok 2011 byl po spuštění Pandy jedním z nejpřevratnějších z hlediska Seo. Do dnešního dne se povedlo “uklidit” Google výsledky vyhledávání díky skoncování se stránkami s :

– nekvalitním obsahem

– přebytečným obsahom

– množstvím reklam na stránce

– automaticky generovaným obsahem

– množstvím nerelevantních odkazů apod.

Penguin 4 s Penguin 2.0

Cílem čtvrtého vydání Penguin 4 je zastavení spamu a postihování mnohem více stránek  s nekvalitními odkazy. Matt Cutts, vedoucí týmu Google web spam mluví o nové generaci technologií, které by měly zastavit i spam na internetu. Tato změna bude ovlivněna až o 2,3 %  otázek ve vyhledávání, které budou ovlivněné až do takové míry, že si je všimne i běžný uživatel. “Potrestání” bude mnohem větší než u předchozí verze!

Penguin 4 s technologií Penguin 2.0 je hlavní aktualizace, která půjde ještě hlouběji než původný Penguin. Co bude mít za následek mnohem větší vliv na Seo. Největší vliv Penguinu 4 bude mít na porno stránky, herní servery a pro velké značky.

Nejnověji je zřízen i Spam formulář, kde můžete nahlásit spam stránku: http://bit.ly/penguinspamreport

 Jak dál?

I v roku 2013 stále platí, že je potřeba se zodpovědně a hlavně velice přirozeně věnovat Seo optimalizaci svých web stránek. O čem Vás neustále informujeme a poskytujeme návody, ať už na :

– měření svých web stránek

– vytváření kvalitního obsahu

– tvorbu blogů

–  jak uspět na sociálních sítích

– obsahový marketing a různé jiné.

Kompletní návody jak být úspěšný se svou web stránkou, najdete na našem blogu:

https://blog.byznysweb.cz/2013/05/publikovat-na-socialnich-sitich/

https://blog.byznysweb.cz/2013/04/affiliate-marketing/

https://blog.byznysweb.cz/2013/03/top-5-duvodu-proc-lide-odchazeji-vasich-stranek/

https://blog.byznysweb.cz/2013/03/analyza-web-stranky-google-analytics-prvni-cast/

https://blog.byznysweb.cz/2013/02/jak-prostrednictvim-seo-porazit-konkurenci/

https://blog.byznysweb.cz/2013/02/jak-pomoci-obsahoveho-marketingu-navrhnout-uspesnou-landing-page/

A nyní můžeme jen očekávat nové změny ve výsledcích vyhledávání 🙂

 

vytvořit www stránku, vytvořit e-shop

tvorba www stránky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

avatar
Autor: Petronela Jesenáková Ing. Petronela Jesenáková - PPC a SEO specialista, držitelka certifikátu Google AdWords Qualified individual - Reporting and Analysis. Je nejmladší z týmu "ByznysWebáků" a ráda poradí i Vám, jak vytvořit úspěšný web. Spravuje reklamní kampaně klientů v Googlu, Seznamu i na Facebooku.