Blog o podnikání na internetu
Poradce úspěšného podnikatele

Trendy v online marketingu v roce 2014

online marketing trendsV internetovém marketingu existuje jedno nepsané pravidlo: “To, co platí dnes, již nemusí platit zítra.”

Digitální svět neustále napředuje, vyvíjí se, inovuje …

Proto je pro provozování úspěšného online byznysu nevyhnutné držet krok s dobou a technologiemi. Ideální je inovace z budoucnosti přímo “předvídat” 🙂

Na portálu Tech Coctail jsme pro Vás našli 4 trendy, které budou v roce 2014 vládnout online marketingu.

1. Content marketing stále na prvním místě

Základem online marketingu byla, je a bude tvorba hodnotného obsahu. V roce 2014 to bude platit dvojnásob! Zejména kvůli nedávné aktualizaci Googlu – algoritmu Hummingbird. U tvorby hodnotného obsahu si uvědomte posun spotřebitelských preferencí – řiďte se heslem “méně je někdy víc”. Již neplatí, že zaručeně upoutá banner křiklavě-červené barvy. Naopak, nejvíc konverzí přinese ten prvek, který návštěvníkovi, resp. zákazníkovi nabízí odpovědi na to, co hledá.

Do Vaší obsahové strategie podle magazínu Forbes určitě zakomponujte:

  • sociální média
  • newsletter
  • články na odborných portálech a partnerských www stránkách
  • případové studie
  • videa
  • budování dobrého jména Vaší firmy, resp. e-shopu

K poslednímu bodu je důležité uvědomit si, že pozitivní reference získáte jen od skutečných zákazníků, kteří jsou s Vašimi produkty spokojeni.

2. V rámci SEO nezapomínejte na účty na sociálních sítích

Světová svatá trojice – Facebook, Twitter a LinkedIn obohacená o Google +, Pinterest a Instagram Vám pomůže podpořit Vaše marketingové úsilí a ovlivnit výsledky organického vyhledávání na Googlu.

Vyhledávače se snaží zobrazovat co nejrelevantnější výsledky vyhledávání s nejvyšší kvalitou – sociální sítě se v tomto měřítku stávají cenným prvkem hodnocení vyhledávačů. Čím vyšší počet uživatelů, kteří post nebo fotografii sdíleli, tím vyšší je Googlem vnímaná kvalita dané sociální sítě.

Ideální  je, pokud se do dění na sociálních sítích zapájejí i Vaši zaměstnanci a firemní posty apod. šíří na svých zdích nebo profilech.

3. Obrázky na webu jsou pořád cennější než zlato

O významu obrázků na www stránkách a internetových obchodech jsme Vás v našem článku informovali.

Infografiky nebo zajímavé obrázky na web stránce dokáží dokonale zaujmout čtenáře, proto pokud máte Vaše vlastní autorské fotografie, můžete je využít – např. i upravené prostřednictvím online programů na úpravu fotografií. Věřte, že vlastní fotografie jsou poutavější než strojené fotky z fotobank.

V rámci SEO samozřejmě nezapomínejte na vyplňování alternativních tagů u obrázků na www stránkách.

4. Přizpůsobte se “mobilní” populaci

Nezaspěte na vavřínech! Investujte do responzivní eshop, responzivní design Vaší web stránky, která Vašim zákazníkům umožní bezproblémový nákup Vašich produktů, čtení Vašich blogpostů a prohlížení stránek bez nutnosti použít lupu 😀

Responzivní šablona webu se automaticky prizpůsobí zařízení, na  kterém si zákazník stránku prohlíží – ať už se jedná o tablet nebo smartphone. Stejně tak velmi flexibilně reaguje i na otočení zařízení.

V rámci zachování konkurenceschopnosti je nutné, aby jste zejména v této oblasti zainvestovali.
Když nevěříte, že i na Vašem e-shopu zákazníci nakupují prostřednictvím mobilních zařízení, podívejte se do Vašich Google Analytics statistik nebo sáhněte po kalkulačce skutečné hodnoty mobilních zařízení pro Váš byznys.

Jestli se Vám to zdá jako sci-fi, doporučujeme přečíst smělý odhad Forbes, který tvrdí, že v roce 2017 bude až 87% online nákupů uskutečněných právě prostřednictvím mobilních zařízení.

Veřím, že rok 2014 bude pro Vás minimálně tak úspěšný jako 2013. K tomu, aby jste z něj vytěžili maximum budete opět potřebovat pravidelně sledovat  statistiky Google Analytics a vhodné je i meziroční srovnání počtu objednávek.

Zdroj:

http://tech.co/4-online-marketing-trends-2014-2013-11

http://www.inc.com/aaron-aders/3-social-media-marketing-trends-for-2014_1.html

http://www.forbes.com/sites/jaysondemers/2013/09/17/the-top-7-online-marketing-trends-that-will-dominate-2014/

http://www.forbes.com/sites/jaysondemers/2013/09/17/the-top-7-online-marketing-trends-that-will-dominate-2014/2/

vytvořit www stránku, vytvořit e-shop

tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V ByznysWebu pracuji od r. 2009. Začínala jsem na supportu, kde jsem měla skvělou příležitost poznat, co podnikatele a majitele e-shopů a webových stránek skutečně zajímá a co potřebují. Proto se snažím hledat taková témata, které vám nabídnou užitečné odpovědi. Máte jiný názor? Budu vděčná za váš feedback – kvasnicova@biznisweb.sk :)